Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu.

" Türkiye Yüzyılı hepimiz için deniz feneri mahiyetinde bir rehber olacaktır"

Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız Türkiye Yüzyılı'nı kendimizle birlikte Türk dünyası başta olmak üzere tüm dost ve kardeşlerimizle ortak geleceğimizin vizyonu olarak tasarlıyoruz. Türkiye Yüzyılı hepimiz için deniz feneri mahiyetinde bir rehber olacaktır. Gayretimizin gerisinde tecrübelerimizden çıkardığımız dersler var.

Günümüzde dünyanın pek çok yerinde insanı araç değil asıl olarak gören gayretlerin gerisinde ortak medeniyetimizi birikimi yer alıyor.

"İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz"

Rusya, tahıl anlaşmasıyla ilgili kendi açısından karar alsa da biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

"Küresel salgınla imtihanımızı alnımızın akıyla verdik"

Dünyanın gelişmiş diye tarif edilen ülkeleri sağlıkta da sadece belli bir seviyenin üstünde insanlara hizmet ediyor. Gelişmiş ülkelerde, hastane kapısına bile yaklaştırılmadan salgınla mücadele eden insanların öyküsüne şahit olduk. Küresel salgınla imtihanımızı hem içerde hizmetle hem dışarıya verdiğimiz destekle alnımızın akıyla verdik. Hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik.

"Amacımız ülkemizi sağlık alanında zireveye çıkarmaktır"

Sağlık alanında gösterdiğimiz tartışılmaz başarı insanlığa hizmet yolunda yeni fırsatları ülkemize sunmuştur. Büyük yatırımlar ve inovatif iş birlikleriyle inşa ettiğimiz şehir hastaneleriyle sağlıktaki başarımızda çok büyük pay sahibidir. Her 100 ilaçyan 89'unu yerli üretimle sağlıyoruz. Türkovac aşımızla 9 ülke arasına girdik. Kanser hastalıklarında ve tedavisi konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yerli ve milli Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde amacımız ülkemizi sağlık alanında zireveye çıkarmaktır.

Editör: TE Bilisim