Kaya Temel / Özel Haber - SÜPER Lig’de son 3 haftadır kötü gidişe Karagümrük deplasmanında son veren Okan Buruk, gözünü Beşiktaş derbisine çevirdi. 49 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş derbisini kazanarak, sarı-kırmızılıları şampiyonluk havasına sokmak istiyor.

DERBİ HAVASINA GİRDİ

Galatasaray, derbi için yoğun mesai harcamaya dün itibarıyla başladı. Özellikle duran toplarda sıkıntı çeken sarı-kırmızılı takım özel olarak duran top çalıştı. Teknik Direktör Buruk, antrenmanda öğrencilerine sık sık uyarılarda bulunarak, oyuncularını derbi havasına soktu.

Kendinden Emin!
Karagümrük’e karşı Abdülkerim Bardakçı’nın yokluğunda forma şansı bulan Emin Bayram, hava toplarında kendinden oldukça “Emin!”. 19 yaşındaki stoper hava toplarını kaybetmeyerek ön plana çıkıyor.
Buruk’tan da tam not alan Bayram, derbide sahadaki yerini alacak. Emin Bayram bu sezon 4 kez sarı-kırmızılı formayı giyme şansı buldu.

BEŞİKTAŞ KARNESİ

Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş’a 12 kez rakip oldu. Buruk bu maçlardan sadece 1 galibiyet elde etti. Deneyimli teknik adam, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı takım başında teknik direktör olarak ilk galibiyetini almak isteyen Buruk, Beşiktaş’ı eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.

17 günde 2 gün izin
10. hafta Kayseri deplasmanında mağlup olan sarı-kırmızılı takım 17 günde toplam 2 gün izin yaptı. Mağlubiyet sonrası ipleri sıkı tutan Buruk, oyuncularından sahaya adapte olmalarını istedi. Öte yandan Galatasaray derbiye kadar izinsiz olarak çalışmalarını sürdürecek.
Editör: TE Bilisim