İstanbul'un Hadımköy ilçesinde bulunan Halk Ekmek fabrikası tartışılmaya devam ediyor. Açılışının törenle yapılmasının ardından faaliyete geçmediği ortaya çıkan fabrikanın son durumu ile ilgili İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan itiraf niteliğinde açıklama geldi.

TEPKİLERDEN SONRA TAM FAALİYETE GEÇTİ

Hadımköy'de bulunan Halk Ekmek fabrikasının son durumuna ilişkin Beyaz TV'de yayınlanan program esnasında kanalın sunucularından Melisa Bağcı'nın Murat Ongun ile yaptığı röportaja yer verildi. Ongun, açılışı 3 ay önce yapılan fabrikada sadece bir bantta üretim yapıldığını aktarırken diğer üç bandın kullanılmadığını açıkladı. Fabrika ile ilgili gündeme gelen tartışmaların ardından Murat Ongun, diğer üç parçanın da 29 Ekim'de faaliyete geçtiğini duyurdu.

"ÇALIŞMIYOR ÇÜNKÜ GEREK YOK"

Melisa Bağcı ile gerçekleştirdiiği röportajda İBB Sözcüsü Murat Ongun, fabrikada neden ekmek üretilmediği sorusuna yanıt verdi. Ongun, "Yaz tatilinde İstanul'un nüfusu azaldığı için o banttan Halk Ekmek üretme ihtiyacı hissetmedik. Orası ekmek üretmiyor da İstanbul'da bir ekmek sıkıntısı mı yaşanıyor?" dedi.

Editör: TE Bilisim