Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Tahıl Koridoru krizinin çözümünde yaşanan gelişmeleri de aktardı.

"OLUMSUZ BİR YAKLAŞIM GÖRMEDİM"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yapılan görüşmelerde olumsuz bir yaklaşım olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ikisiyle de görüşmeyi arzu ettiğimiz anda 24 saati bulmadan görüşüyoruz. Gerek sayın Putin ile gerek Zelenskiy ile görüşüyoruz. Onlardan aldığımız bilgilerle bir diğeriyle görüşme, müzakere etme fırsatını buluyorum. Şu ana kadar ikisinden de olumsuz bir yaklaşım görmedim. Bizden talepleri oldu, biz bu taleplere olumlu yaklaşımla cevap verdik. Onlar da bize bu yaklaşımımız sonrası olumsuz yaklaşmadı. Sayın Putin örneğin Prag'da kiminle görüşüyorsam Aliyev ile konuşuyor. Ben de samimi olayım, ben de diyorum ki yanlış yapıyorsunuz. Rusya gibi devletin karşısında siz olumsuz davranışlar sergilerseniz siz de tavrını kendisini ezdirmeden koyacaktır. Siz bir lider olarak bu şekilde size saldırılsa eyvallah eder misiniz? Bana olsa ben de etmem. Sayın Putin'in yaptığı bu. Dünyada en saygın 3-5 ülkeden birisinin başı olacaksınız, her türlü imkana sahipsiniz böyle saldırılara da evet diyeceksiniz, mümkün değil. Aynı durumda kendisiyle biz konuşurken bu yaklaşımlarımı da gördüğü için S-400 konusunda da bunları gördüğü için birilerinin vasıtasıyla tahıl koridorunun açılmasına müsaade etmiyor." dedi.

İLK ETAPTA CİBUTİ, SOMALİ, SUDAN...

Erdoğan, "Bizimle sağ olsun hemen anında görüşüyor. Dün aradım bugün de 12.00'den itibaren tahıl koridorunu açtılar. Biz bununla da kalmadık gübreyi de açalım dedik. Bir şeyi daha bağladık, onu da söyleyeyim. Cibuti, Somali, Sudan... Buralarda insanlar açlıktan ölüyor. İlk etapta buraya tahıl naklini yapalım dedik, endişe etmeyin biz planlayacağız dedim. Bu şekilde arkadaşlarımız bu ülkelere, buraların durumu gerçekten iyi değil. Buralara doğru da biz bu nakliyeyi gerçekleştireceğiz. Biz Zelenskiy ve Putin'le bunları konuştuk, adımlarımızı yaygınlaştıracağız." açıklamasında bulundu.

"KARADENİZ'DE YENİ MÜJDE BEKLİYORUZ"

110 milyar metreküplük gaz keşfi var. İlk olarak günlük 40 milyon metreküplük gaz üreteceğiz. Karadeniz'de yeni müjde bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim