Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularına yanıt verdi. Enerji alanında yapılan çalışmaların son durumlarına değinen Erdoğan, Karadeniz'deki Sakarya gaz sahasının dünyanın en hızlı bitecek gaz sahası olacağını aktardı.

"BİZİM DEDİĞİMİZE GELDİLER"

Almanya başbakanı Olaf Scohlz ile yaptığı görüşmeleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak amacıyla kömür santrallerini ve Ruhr havzasını kapattıkaları zaman hakkında yaşananları anlattı. Biz yanlış yapıyorsunuz dedik. Bugün bizim dediğimize geldiler." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Almanlar kömür santrallerini, Ruhr havzasını kapatıyoruz dediler. 'Yanlış yapıyorsunuz' dedim. Doğalgaz kesilince Ruhr havzası şu anda çalışıyor. Biz ise hepsini yapıyoruz. 2023'ün sonlarında Akkuyu'yu açacağız." dedi.

"BİZİM BÖYLE BİR DERDİMİZ YOK"

Türkiye'nin enerji alanında yaptığı yatırım ve diplomasi sonucunda enerji konusunda herhangi bir sorununun olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallerin yanı sıra nükleer santrallerin de kurulmaya devam ettiğini açıkladı. Akkuyu Nükleer Santrali'nin 2023 yılının sonunda birinci ünitesinin faaliyete geçeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinop Nükleer Santralinde de dört ünite bulunduğunu ve çalışmaların devam ettiğini aktardı.

KARADENİZDE YENİ BİR MÜJDE

Karadeniz gazı ilie ilgili gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir müjde olup olmadığı ile ilgili soruya "Bu bölgeler bereketli bölgeler. Aramalarımız devam ediyor" yanıtını verdi. Fatih ve Kanuni sondaj gemilerinin eş zamanlı olarak arama faaliyetlerine devam ettiğini belirten Erdoğan, ilk etapta on kuyu açılacağını belirtti. Sakarya gaz sahasının tam faaliyete geçmesiyle beraber günlük 40 milyon metreküp gaz üretimne ulaşılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gaz sahasının dünyanın en hızlı yapılan deniz sahası olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim