İstanbul Beşiktaş'ta yaşayan 70 yaşındaki ev hanımı N.A. yaz tatili için şehir dışına çıktı. Eve döndüğünde ise hayatının şokunu yaşadı.

N.A., 1800'lü yıllarında Padişah II. Abdülhamid tarafından büyük dedesine ziyaret esnasında hediye edilen değeri yaklaşık 5 Milyon TL olan tuğralı gümüş tepsinin yerinde olmadığını fark etti.

20 MİLYONLUK TAKISI ÇALINDI

Telaşla evini kontrol etmeye başlayan N.A., ailesinden yadigar gümüş çay setinin, gümüş vazolarının ve antika eşyalarının da çalınmış olduğunu gördü.

Yatak odasında bulunan kasayı kontrol etmek istediğinde ise anahtarı koyduğu yerde bulamadı.

Bunun üzerine çilingire çağıran N.A., kasasını açtırdı. Kasasında muhafıza ettiği değerleri yaklaşık 20 Milyon TL olan ünlü marka pırlanta taşlı saatinin, lüks marka altın saat, iki yakut yüzük, iki adet pırlanta tektaş ve birkaç yakut küpenin kasada olmadığını tespit etti.

ŞOFÖRÜNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU


Hırsızlık sonrası N.A., polis merkezine başvurarak yaşanan üzücü olayı anlattı. Polis merkezinde verdiği ifadede, çalınan kıymetli mücevher ve eşyalarının değerlerinin yaklaşık 30 Milyon TL olduğunu belirten yaşlı kadın, ''Tatilden döndüğümde kapımda bir zorlama yoktu. Eve girdiğimde sehpanın üzerinde duran gümüş tepsimin olmadığını fark ettim. Kontrollerim sonucu diğer eşyalarımın çalındığını tespit etti. Hırsızlığın ne zaman gerçekleştiğine dair bir fikrim yok. Şoförüm S.E.'den şüpheleniyorum çünkü yardımcım kendisini yatak odama girerken görmüş ve uyarmış'' diyerek şikayetçi oldu.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

N.A.'nın avukatı Dr. Av. Candaş Gürol, yaşanan olayın ardından açıklamada bulundu. Gürol, ''Son dönemde işlenen en büyük hırsızlık olayı ile karşı karşıyayız. "Kuşkusuz Çalınan eşyalar maddi değeri olan şeyler; ancak Padişah II. Abdülhamid' in tuğrasını taşıyan nadide eserler düşünüldüğünde yaşanan tahribatı daha iyi anlıyoruz''


KAYNAK: SABAH

Editör: TE Bilisim