Gemiden düşerek hayatını kaybeden ünlü iş kadını Dilek Ertek'in ailesinin avukatı Didem Konaş Büyükpınar, bazı medya kuruluşlarının yanlış haberler yaptığını belirterek, olaya ilişkin basın açıklamalarının dikkate alınmasını söyledi. Avukat Büyükpınar ayrıca, cenaze törenine ilişkin yer ve zaman bilgisinin henüz belli olmadığını da aktardı.

SON SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Dilek Ertek’in son görüntüsü ortaya çıktı. Ertek'in videoda, "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin" ifadelerine yer vermesi dikkat çekti.

Ertek bu anlarda, "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ama biz bir aileyiz, birbirimize muhtaç olmasak da sıkı sıkıya bağlanmalıyız. Sizi çocuklarım gibi hissediyorum" ifadelerini kullanıyor.

GEMİDEN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ünlü iş insanı Dilek Ertek, Norwegian Spirit adlı gemide seyahat ederken, 25 Ekim gecesi gemiden düşerek hayatını kaybetmişti. Dilek Ertek’in denize düşmesinden sonra gemi, Tahiti’deki Papeete Limanı’na gelmişti. Ertek’in oğlu Gökçe Atuk, annesinin düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin avukatları ile birlikte gemi ve gemiyi işleten şirketle görüşmelerde bulunmuştu.

Olaya ilişkin soruşturma sürerken, İHA tarafından ulaşılan aile avukatı Didem Konaş Büyükpınar, bazı medya kuruluşları tarafından yanlış haberlerin yapıldığını söyleyerek, “Bilgilendirmeyi basın açıklamaları ile yapacağız” dedi. Avukat Büyükpınar, düzenlenecek cenaze töreniyle ilgili ise, “Yer ve zaman bilgisi belli değil” açıklamasında bulundu.

'O BALKONDAN DÜŞMESİ İMKANSIZ'

Sabah Günaydın'da yer alan habere göre, O gemide çalışan görevli "Balkondan düşmesi imkansız, atlaması için özel çaba sarf etmesi gerekir. Sevgilisinin davranışları şüphe uyandırıyor. Kayıp haberi 20 saat sonra verilmiş. Gemide ayrı zaman geçirmek birlikte zaman geçirmekten daha zordur" ifadelerini kullandı.

TAHİTİ'DE GÜNDEM OLDU

Dilek Ertek'in haberi Tahiti'de de gündem oldu. Ülkede yayınlanan bir haberde olayın detayları aktarıldı ve "Güvenlik kameraları geminin 11. katından aşağı düşen bir insan belirledi. Trajedi uluslararası sularda meydana geldiğinden ve Tahiti'nin deniz sınırları içinde olmadığından dava Amerika'da görülecek" denildi.

DİLEK ERTEK KİMDİR?

1959 doğumlu olan Dilek Ertek, Avusturya Lisesi'nde okudu. Lise eğitimi sırasında bale eğitmenliği yaptı.

Mimar Sinan üniversitesi mezunu olan Dilek Ertek New York'da mücevher eğitimi almıştı.

Üniversite eğitiminin ardından 1982 yılında; ipek üzerine, resimler, desenler, tasarımlar yaparak para kazanmaya başladı. Böylece kendi işini kurdu. 1995 yılının sonunda İstanbul'da ilk mağazasını açtı.

İş insanı Dilek Ertek, 20 yılı aşkın süre ünlü bir mücevher markasının distribütörlüğünü yaptı. Dilek Ertek'in bir de antika dükkanı bulunuyordu.

Dilek Ertek, 1982 yılında iş insanı Hüseyin Yalçınkaya ile evlendi. 2004 yılında boşanan çiftin Gökçe Atuk isminde bir oğlu var.

Editör: TE Bilisim