Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısının yankıları devam ediyor. Teröristin kaçtığı anlarda kamera görüntülerine yansıyan iki kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

İran medyası, Eşdod Ateji ve Natali Sviessa isimli iki İsrailli kadının İsrail ordusunda görevli olduğunu iddia etti. İsrail medyası ise ikilinin Türkiye'ye turist olarak gittiğini yazdı.

İSRAİL'E GERİ DÖNDÜLER

Güvenlik kamerasında görüntülenen iki İsrailli kadının, İstiklal Caddesi'nde teröristin biraz arkasında yürüdüğü görülüyor. İkilinin bir süre yürüdükten sonra bir mağazaya girdiği ve mağazadan çıkarken 50 metre ötede patlamanın meydana geldiği belirtildi. İsrailli iki kadının saldırının gerçekleştiği günün akşamında İsrail'e geri döndüğü ifade edildi.

Ülke basınına konuşan iki kadın, saldırının gerçekleştiği pazar gününün tatillerinin son günü olduğunu ve patlama sesini duyduktan sonra hemen otellerine doğru koştuklarını belirtti.

Suisa, "Bir mucizeyle hayatta kaldık, bunu tarif etmenin başka bir yolu yok" dedi.

Saldırının gerçekleştiği sırada bölgenin çok kalabalık olduğunu belirten İsrailli kadın saldırganın kimliğinin ortaya çıkması üzerine şaşkınlık yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

İsrail medyasına konuşan Natali'nin kocası, "Sekiz kadından oluşan bir grupla seyahat ediyorlardı. Kalışlarının son günüydü ve alışverişe gitmek için otelden ayrılmışlardı. Eşim ve ablam İstiklal Caddesi'ne gitti ve fark etmeden kendilerini teröristin yanında buldular. Bir mağazaya girmek için durduklarında terörist onları geçti. Şu anda Eşdod ve Natali İsarail'e geri döndü" diye konuştu.



Editör: TE Bilisim