Çarşamba akşamları ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman yeni reyting rekorlarıyla yayın hayatını sürdürürken oyuncu kadrosunu da günden güne genişletmeye devam ediyor. Kuruluş Osman 105. bölümde ise diziye bir isim daha dahil oluyor. Yıllar önce Çocuklar Duymasın adlı dizide Çaycı Hüseyin karakteriyle akıllara kazınan Alprslan Özmol Kuruluş Osman'da Gürbüz Ağa'yı canlandırıyor. TV izleyicisleri ise Gürbüz Alp kimdir? Kuruluş Osman Gürbüz Alp'in tarihteki yeri, hayatı hakkında araştırmalara başladı. Peki, Peki, Gürbüz Alp kimdir? Kuruluş Osman Gürbüz Alp'in tarihteki yeri, hayatı!..

Gürbüz Alp kimdir? Kuruluş Osman Gürbüz Alp'in tarihteki yeri, hayatı!

Kuruluş Osman'da Gürbüz Alp boyca küçük ancak yüreği büyük bir beydir.

Düşmanları Gürbüz’ü kolay görüp hafife alsa da birçok cenk meydanından sağ çıkmayı başarır.

Gürbüz Ağa Osman Gazi'nin Alp’i olabilmek için canını bile vermeye hazır cesur bir askerdir. Elinde çelikten bir silah taşıyan Gürbüz Ağa çok kılıç kullanmayı sevmez. Bu çelik sopası ile vurduğu kefereyi devirir.

Osman Gazi'nin Alplerine "Kardeşiniz Gürbüz Alp" diye tanıştırdığı Gürbüz Alp kimdir ve nereden gelmiştir? Osman Bey ile ilişkisi nedir? Osman Bey'in Gürbüz Alp'e vereceği önemli görev ne olacaktır? Tüm bilgileri Kuruluş Osman dizisinin 105. bölümünde öğreneceğiz.

Editör: TE Bilisim