Mavi Vatan doktirini ile özellikle enerjide atılım gerçekleştirirken, atılan başarılı adımların ardından Türkiye’ye tersine beyin göçü de başlamış oldu. Savunma Sanayii alanındaki tersine beyin göçünün ardından enerji alanındaki yurda dönüşlerin yeni projelerin çok daha güçlü bir şekilde hayata geçmesine kapı araladı.

Bu kapsamda Türkiye’nin milli enerji arayışı için onlarca mühendis yurda döndü. Alanında uzman 120 kişi Türkiye Petrolleri Anonim Şirketinin davetini kabul etti. Yeni sondaj ve keşifler için Türkiye’ye geldi.

[Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin]

Türkiye sondaj, sismik araştırma ve destek gemilerinden oluşan 55 gemilik enerji donanması ile Mavi Vatan’da, yüzlerce mühendisle karada yeni petrol ve doğal gaz keşifleri için çalışıyor. Bu arayıştaki en büyük aktörlerden biri de nitelikli iş gücü.

“YENİ KEŞİFLERDE MİKTAR ARTABİLİR”

CNN TÜRK’ten Ahmet Türk’e konuşan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, milli enerji arayışındaki insan gücüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bilgin "Kurumumuzun toplam 3350 çalışanı var. Deniz sondajına hizmet eden çalışan sayısı yüzde 75'i yerli olmak üzere 800 personelimiz var.” ifadelerini kullanmasının yanı sıra Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervinden sonra yeni keşifler olur mu? sorusuna da yeni kuyularla keşif miktarının artabileceğine işaret ederek yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim