Urumçi'de 21 katlı binada çıkan yangında Çin'in karantina yaptırımı sebebiyle binadan çıkamayarak hayatını kaybeden 44 kişinin ölümün ile ilgili sivil toplum kuruluşları basın toplantısı düzenledi.

Yangında annesi ve 4 kardeşini kaybeden Muhammed Memeteli ve ablası Şerafet Memeteli de toplantıda yer aldı. Toplantıda konuşma yapan Şerafet Memeteli'nin dünyaya çağrısı yürekleri dağladı.

Gözyaşlarını tutamayan Şerafet Mehmeteli, şöyle konuştu:

"Ben bu yangında ailemi kaybettim. Henüz vefat eden en küçük kardeşimin yüzünü bile görmedim. Orada benim değil sizin de aileniz olabilirdi, bu zulme sessiz kalmamanızı istiyorum. Tüm dünyaya, Müslümanlara, insan haklarına sesleniyorum; Doğu Türkistan'da zulüm var. Kimse buna sessiz kalmasın."

"YANGIN ÇIKTIĞINDA İTFAİYE NEREDEYDİ"

Türkiye'de bilgisayar mühendisliği okuyan 22 yaşındaki Muhammed Memeteli ise yaptığı konuşmada, "Urumçi'deki yangında annem ve 4 kardeşim hayatını kaybetti. Yangın çıktığında 3-4 saat itfaiye neredeydi, yangını çok hızlı söndürebilecek konumdayken neden hemen söndürmediler? İtfaiye de hastane de apartmanımıza çok yakındı. Dünya ve İslam dünyasının bu olaya sessiz kalmamasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim