Sokağın ruhunu ortaya koyduğunu iddia ederek müşterilerini isyana ve saldırganlığa teşvik eden giyim markası, reklam için kullandığı cümleleriyle büyük tepki çekti. İyiye karşı kötüyü, sevgiye karşı şiddeti ve nefreti, yaratılış cinsiyetine karşı cinsiyetsizliği savunan markaya ait ürünlerin etiketlerinde kullanılan cümleler ise skandalın boyutunu başka bir noktaya taşıyor.

İyi bir insan olmayı dayatma olarak yorumlayan, başkaldırma ve isyan etmenin de doğal bir davranış olarak insan doğasında bulunduğunu ve müşterilerinin bu dürtüler ile hareket etmelerini belirten marka, bu cümleleri ürünlerinin etiketlerinde barındırmaktan çekinmiyor. "İçindeki asi ruha ihanet etme, sen kötüsün" diyerek müşterilerinin saldırgan hislerine hitap etmeyi hedefleyerek satış politikasını bunun üzerine koyan giyim markası, kendini "Sokak modasının asi tapınağı" şeklinde tanımlıyor.

Asi olmayı, kötü olmayı, değerleri reddetmeyi bir beceriymiş ve olması gerekenmiş gibi pazarlayan giyim markası normalleri anormal, anormalleri normal olarak sunuyor.

Editör: TE Bilisim