DP SPOR - 4 yılda bir düzenlenen dev turnuvanın şu ana kadar olaysız bir şekilde devam etmesi dikkatleri çekti. Özellikle alkolün yasak olduğu turnuvada kadınlar futbolun tadını doyasıya çıkardı. Taşkınlıklara izin verilmeyen Dünya Kupası’nda, Katar sokaklarında taraftarlar İsrail televizyonlarına demeç vermeyi tercih etmedi.

KATAR’DA LGBT’YE TOKAT

Almanya, LGBT’ye destek için ‘One Love’ kol bandı takılmasını yasaklayan FIFA’yı ve Katar’ı protesto etmişti. Katar televizyonunda yayınlanan programın katılımcıları Dünya Kupası’ndan elenen Almanya’yı, takımın insan hakları protestosu hareketiyle uğurlayarak dalga geçti.

ÖZGÜR FİLİSTİN!

İngiltere, Senegal’i 3-0 yenerek çeyrek finalde son Dünya şampiyonu Fransa ile eşleşti. Maçtan sonra canlı yayın yapan İsrail televizyonu zor anlar yaşadı. Taraftarlardan biri, muhabirin elindeki mikrofona “Fransa’yı eleriz ama en önemlisi Filistin’e özgürlük” diye bağırdı. Bazı diğer taraftarlar, “Özgür Filistin” söylemine destek verdi. Taraftar grubu oradan ayrılırken muhabirin “Sadece futbol” dediği duyuldu. Kanal, yayını keserek reklamlara gitti. Diğer yandan uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Katar'ın, İslami tebliğ faaliyetleri sayesinde 500'den fazla futbolsever İslam'la şereflendi.

İsrail’e boykot
BUNUN yanı sıra, Arap taraftarlar Katar’da İsrail medyasıyla konuşmayı reddediyor. Bazılarıysa İsrail kanalının kameralarının önünde “Çok Yaşa Filistin” diye bağırıyor.

Editör: TE Bilisim