Ekrem İmamoğlu, YSK'ya hakaretten yargılandığı dava sırasında Saraçhane'de toplanma çağrısında bulunmuştu.

Dava henüz karara bağlanmamışken İmamoğlu'nun çağrısının ardından Meral Akşener Saraçhane'ye gitti. 

Ardından İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezası kararı verildi.

" SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİM"

Akşener ile İmamoğlu kararı duyar duymaz birbirine sarılmıştı. Kılıçdaroğlu ise apar topar ziyaret ettiği Almanya'dan Türkiye'ye dönerek, İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Daha sonra Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısından bilgim yoktu, sosyal medyadan öğrendim." açıklamasını yaptı.

İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'nun sözlerine "Sayın Genel Başkanımızı o an arayıp Saraçhane'de bir miting düzenleyeceğimizi söylemedik ama mahkeme kararının açıklanacağı gün Saraçhane'de toplanacağımız çok önceden belliydi" ifadeleriyle cevap verdi.

Akşener'in İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırladığı konuşulurken bir diğer yandan da Kılıçdaroğlu 6'lı masanın adayı olabilmek için çalışmalar sürdürüyor. İmamoğlu'nu adaylık için hazırlayan Akşener'in ismini vermedn tepkilerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu ve Mansur Yavaş görevinin başındadır. Bir partinin başka bir partinin içişlerine karışmasını doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

"OYUNA GİRME İHTİMALİ OLAN BİR OYUNCUYUM"

İmamoğlu ise aday olabileceğini "Teknik direktör beni oyuna sokar veya sokmaz. Ona ben karar vermeyeceğim. Ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum." ifadeleriyle itiraf ederek Akşener'in Kılıçdaroğlu'na karşı bir oyun içinde olduğunu gözler önüne serdi. 

Editör: TE Bilisim