CHP'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarla terörden temizlediği bölgelerden geri çekilme sözünü içeren mektup, Suriye dışişleri tarafından basına sızdırılmıştı. Mektup'ta Esed’den seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmemesi istenirken kendilerinin iktidara gelmeleri durumunda güvenli bölgedeki tüm askeri geri çekme vaadinde bulunduklarının yazdığı ortaya çıkmıştı.

*Böyle muhalefet düşman başına! Esed’e ‘terör’ koridoru sözü... [TIKLAYINIZ]

'İHANET MEKTUBU'NU İNKÂR ETTİ

Diriliş Postası'nın 'İhanet Mektubu' manşetiyle duyurduğu mektuba ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının sessiz kalması dikkati çekti. Gazete olarak, Türkiye'nin milli menfaatlerini görmezden gelen mektubu Baas rejimine ulaştırdığı belirtilen CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur'a ulaştık.

CHP'li vekil Güzelmansur “Mektubu kim yazdı ve içindeki ifadeleri meşru buluyor musunuz?” sorusuna "Öyle bir şey yok. Ben sosyal medya hesabımdan gereken açıklamayı yaptım. Daha önce Esed ile görüşen heyette de değildim. Sonrasında da herhangi bir temas olmadı. Öyle bir şey yazılmadı. Mümkün değil." cevabını verdi. Güzelmansur sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise 11 yıldır Suriye'ye adım atmadığını ve Baas Partisi ile bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim