AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu. Rusya- Ukrayna savaşındaki gelişmelere değinen Sözcü Çelik, "Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte bildiğimiz dünyanın iç safhaya geçildiği net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Enerji ve tahıl krizinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Avrupa bu konuda vizyon üretemedi. Avrupa'lı dostlarımızın Ukraynalı mültecilere gösterdiği yaklaşımdan memnuniyet duyduğumuzu, ama aynısını Suriyeli mülteciler için de beklediğimizi dile getiridik." dedi.

"FRANSA'NIN DIŞ POLİTİKASI ERDOĞAN KARŞITLIĞINA İNDİRGENDİ"

Fransa hükümetinin Erdoğan ve Türkiye karşıtlığı hakkında yorumda bulunan Ömer Çelik, Fransa'nın dış politikasının Erdoğn karşıtlığına indirgendiğini söyledi. Sözcü Çelik, şu ifadelerde bulundu:

"Fransa'nın Macron tarafından, dış politikasının sadece Erdoğan karşıtlığına indirgenmesi görüyoruz. Bu çok dar bir rekabet anlayışından bakan, işbirliği yerine çatışma üretmeye çalışan bir zihniyetin ürünü. Macron'un bu vizyonsuz sözü hiç unutulmayacak. 'Rusya ile konuşan tek ülke Türkiye'... Gördüğümüz şey şudur: Bu diplomasi anlayışının güncellenmesi lazım. Dünyanın yeni bir yazılıma ihtiyacı var."

KATAR'DA DÜNYA KUPASI DÜZENLENMESİ

Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenmesinin üzerinden İslam karşıtlığına yeltenenler hakkında Çelik, "Müslüman bir ülkede Dünya Kupası organizasyonu olunca provokasyonları gördük." dedi.

KIZILELMA'NIN İLK UÇUŞU

Bayraktar KIZILELMA'nın ilk uçuşu hakkında "Yolu açık olsun." diyen Çelik, KIZILELMA'nın Mavi Vatan'ın korunmasında etkili olacağını belirtti. Sözcü Çelik, "Selçuk Bayraktar 'Yerde daha fazla tutamadık' demişti. İnşallah göklerden hiç inmez. Ülkemizin savunmasına dünyanın barışına katkı sağlar. Mavi Vatan'ın korunmasında KIZILELMA'nın rolü son derece büyük. Emeği geçen herkese teşekkürler." ifadelerinde bulundu.

ASGARİ ÜCRET VE İŞVERENE 250 LİRALIK DESTEK

Asgari ücretin kabul edilmesi hakkında Çelik, "Hayırlı olsun. İmkanlar içerisinde asgari ücretli vatandaşlarımızı bir takım sıkıntılarla bırakmayacak en etkili yöntem üretilmeye çalışılmıştır. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, 'Ortaya konulan bu rakamların herhangi bir şekilde suistimal edilmesine izin vermeyeceğiz' diye açıklaması olmuştu. Bu konu da takip edilecek. İhtiyaç duyulursa yeni bir düzenlemenin de yapılacağını ifade etti. Bu yasal düzenleme bugün itibarıyla Meclis'e gönderilecektir." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim