6'lı masada tartışmalar ve anlaşmazlıklar devam ediyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir taraftan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak isterken, bir diğer taraftan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığı için çalışıyor.

İmamoğlu'na verilen hapis kararının ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu birbirlerine göndermede bulunuyor.

Hapis kararının verildiği gece Saraçhane'den toplanan vatandaşlara hitap eden Akşener, İmamoğlu ile ilgili "84 milyon" vurgusu yaparak onu aday olarak göstermekte ısrarcı olduğunu gözler önüne serdi. Aynı gece ziyaret ettiği Almanya'dan özel jetle Türkiye'ye dönen Kılıçdaroğlu ise "Kimse İmamoğlu'nu 16 milyona hizmet etmekten alıkoyamaz" diyerek Akşener'e göndermede bulundu

Olayların ardından televizyon kanalına konuk olan Kılıçdaroğlu, Akşener'in Saraçhane'ye gittikleri sırada kendisini aramadığı ve İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısını da sosyal medyadan öğrendiğini söylemişti. 

"KİMSEDEN İZİN ALMA MECBURİYETİM YOK"

Meral Akşener ise Kılıçdaroğlu'nun "Akşener beni aramadı" sözleri üzerine çıktığı FOX TV'de göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Ben sayın Kılıçdaroğlu'nu aradım. Birbirimizin telefonları var, aradım. Telefonu kapalıydı. Ben de Almanya meselesini unutmuşum, uçakta zannettim. Sonra anlaşıldı ki telefonu kapalıydı. Sonra döndüm, bir kalabalık oluşturalım diye. Sayın Gültekin Uysal'ı aradım, konuştuk. Yanlış anlaşılmasın izin almaya aramadım.

Kimseden izin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım. Çünkü bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Bir tek Mersin hariç, diğerlerinin tümü CHP ve İyi Parti teşkilatlarının çalışarak seçtirdiği belediye başkanları. Benim izne mizne ihtiyacım yok. O kadar büyük saygısızlıklar gördüm ki bu süre içerisinde. Yani o çok ayıp bir şeydi.

"İMAMOĞLU'NUN Kİ DE BİTMEYECEK"

Ayrıca Akşener, İmamoğlu'nun adaylığına karşı çıkan Kılıçdaroğlu'na yönelik bu kez de "Sayın Erdoğan Saraçhane'den giderken "Bu şarkı bitmeyecek" dedi gerçekten bitmedi. Cumhurbaşkanı oldu. İmamoğlu'nun ki de bitmeyecek. Olayı sadece 16 milyon ile sınırlandırırsanız o şarkı orada biter." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim