Bursa İHH tarafından bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Yetim Dayanışma Gecesi Programı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı verdiği program “Her Kalbe Bir Yetim” sloganıyla düzenlendi. Muhammed Kırmızı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin sunumunu Nur Haktan yaptı.

 “Her ev bir yetime sponsor olmalı”

 Programın açılış konuşmasını yapan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile dünyanın farklı coğrafyalarında 134 bini aşkın yetime destek verdiğini belirtti. Kaptan, Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde yetimlere merhametli olunmasına yönelik emir ve tavsiyelerin olduğunu hatırlattı. Kaptan,

“Her evin sponsorluk yaptığı bir yetimi olsun” çağrısında bulundu.

Kaptan’ın ardından kürsüye gelen İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, yeryüzünde hiçbir yetim çocuk savunmasız kalmayana kadar çalışılması gerektiğini ifade etti.

 Yetimhanelerden canlı bağlantılar yapıldı

 Programda, yetimliğin ve yetim çalışmalarının önemini anlatan video gösterimleri yapıldı.

Sonrasında Moro’da bulunan Uğur Süleyman Söylemez Yetimhanesi, Pakistan MSAL Yetimhanesi ve Reyhanlı Eğitim Kampüsü’nden canlı video bağlantıları yapıldı.

Bağlantıların ardından program konuklarından Bekir Develi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yetimliğin önemini vurgulayan birer konuşma yaptı.

Etkinliğin son bölümünde ise Ezgi Sanatçısı Ammar Acarlıoğlu ezgiler seslendirdi.   

Program sonunda katılımcılar, dış salonda kurulan stantlarda yetimler yararına yardımda bulundu.   

 133 bin yetim çocuğa sponsorluk

 29 yıldır yetimlere yönelik çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimler büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar onlara daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ara vermeden çalışıyor. Böylelikle, yetimlerin yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşamaları hedefleniyor. İHH, Türkiye dâhil 47 ülkede 133 bini aşkın yetim çocuğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile her ay düzenli olarak destekliyor. Ayrıca, 13 ülkede 42 yetimhane, 1 yetim eğitim merkezi ve 1 yetim eğitim köyü de hizmet vermeye devam ediyor.

 

Editör: TE Bilisim