Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu'nu istiyordu. Akşener'in bu isteğinden önce Mansur Yavaş'ı aday olarak görmek istediği iddia ediliyordu ve Yavaş'ın Akşener'i geri çevirdiği belirtilmişti.

Akşener'e yakınlık gösteren İmamoğlu, CHP Grup Toplantısı'na katılmının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ikna oldu. Toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP'li olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun her CHP'linin adayı olduğunu söylemişti.

Daha sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın da aralarında bulunduğu 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen bildiri yayımladı.

"ROTAYI YİNE YAVAŞ'A ÇEVİRDİ"

Şimdi de yeni bir iddia gündeme düştü. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Meral Akşener'in İmamoğlu'ndan vazgeçtiği ve tekrar rotayı Yavaş'a çevirdiğini  yazdı. Bir diğer yandan Selvi, Akşener ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yakınlaşma olduğunu iddia etti.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Bir süredir Akşener’in, Ekrem İmamoğlu ısrarından vazgeçmeye başladığı söyleniyor. Rotanın yeniden Mansur Yavaş’a çevrildiği konuşuluyor. Ama asıl benim kulağıma başka bir şey geldi. Meral Akşener ile Abdullah Gül arasında bir yakınlaşma oluşmaya başlamış. Önümüzdeki günlerde Meral Akşener’in, Abdullah Gül’ü ziyaret edeceği konuşuluyor."

Editör: TE Bilisim