Süper Lig'in 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında Adana Demirspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlı ekip 1-0 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 14. dakikada Masuaku kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 26'ya yükseltirken Adana Demirspor, 27 puanda kaldı.

Beşiktaş gelecek haftayı bay geçecek. Adana Demirspor ise sahasında İstanbulspor'u konuk edecek.

Son olarak Süper Lig'de Ümraniyespor'u 5-2 mağlup eden Beşiktaş, Galatasaray derbisini 2-1 kaybederken Gaziantep FK maçında da 1-1 berabere kalmıştı. Siyah-beyazlıların Süper Lig'in 14. haftasında oynayacağı Antalyaspor maçı ise ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu sonucun ardından Beşiktaş, ligde 2 maç aradan sonra galibiyet aldı.

En son Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe'ye mağlup olan Adana Demirspor'un 11 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Bu maçlarda 5 galibiyet alan Adan Demirspor 6 da beraberlik alarak namağlup serisini 11 maça çıkarmıştı. Adana temsilcisinin Beşiktaş maçından 1-0 yenik ayrılmasıyla bu seri de sona ermiş oldu.

Masuaku 3 puanı getirdi

Beşiktaş'ta sezon başında kadroya katılan Arthur Masuaku, siyah-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı.

Maçın 14. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Beşiktaşlı oyuncu, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı barajın yanından kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Masuaku geçen hafta 1-1 sona eren Gaziantep FK maçında da Wout Weghorst'un attığı golün pasını veren isim olmuştu.

Rosier cezalı duruma düştü

Beşiktaş'ta Valentin Rosier, Adana Demirspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın 81. dakikasında bu sezonki 4. sarı kartını gören siyah-beyazlı oyuncu, 18. haftada Kasımpaşa ile oynanacak karşılaşmada görev yapamayacak.

Rosier daha önce de MKE Ankaragücü, Bitexen Giresunspor ve Trabzonspor maçlarında da sarı kart görmüştü.

Cenk Tosun ve Josef sınıra geldi

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Josef de Souza sarı kart ceza sınırına ulaştı.

Karşılaşmanın 65. dakikasında oyundan çıkarken sahanın yakın tarafından çıkmamakta ısrar eden Cenk Tosun ile 45. dakikada sarı kart gören Josef de Souza, bu sezon üçüncü kez aynı durumu yaşadı.

Beşiktaş: 1 - Adana Demirspor: 0

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ali Şansalan, Mehmet Kısal, Kamil Çetin

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Tayyip Talha Sanuç, Masuaku, Salih Uçan (Dk. 65 Tayfur Bingöl), Josef, Cenk Tosun (Dk. 65 Redmond), Gedson Fernandes (Dk. 90+6 Necip Uysal), N'Koudou (Dk. 89 Atiba), Weghorst (Dk. 90 Muleka)

Adana Demirspor: Ertaç Özbir, Svensson, Samet Akaydın, Semih Güler, Rodrigues, Stambouli (Dk. 86 Erhun Aksel Öztümer), Ndiaye (Dk. 76 Gökhan İnler), Belhanda, Emre Akbaba (Dk. 68 Yusuf Sarı), Onyekuru (Dk. 86 Akintola), Gulbrandsen (Dk. 76 Assombalonga)

Gol: Dk. 14 Masuaku (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 13 Ndiaye, Dk. 61 Samet Akaydın (Adana Demirspor), Dk. 45 Josef, Dk. 45+6 Weghorst, Dk. 65 Cenk Tosun, Dk. 81 Rosier, Dk. 90+3 Muleka (Beşiktaş)

Editör: TE Bilisim