Fox Tv ekranlarında yayın hayatına başlayan Taçsız Prenses filminde rol alan Sümeyye Aydoğan ekran karşısındakilerin dikkatini çekmeyi başardı. Taçsız Prenses'in Yağmuru olarak ekranlara gelen Aydoğan dizide para ve ayrıcalık içinde yüzerek büyümüş ama aslında son derece mutsuz bir genç kadını canlandırıyor. Peki, Sümeyye Aydoğan kimdir, kaç yaşında? Sümeyye Aydoğan hangi dizilerde oynadı? Sümeyye Aydoğan'ın oynadığı diziler ve filmler...

SÜMEYYE AYDOĞAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Oyuncu Sümeyye Aydoğan 1997 yılında dünyaya geldi. İlk olarak 2021'de kamera karşısına geçerek Kahraman Babam dizisinde Menekşe karakterini canlandıran Sümeyye Aydoğan daha sonra Geçen Yaz, Sadakatsiz, Duy Beni, Akif gibi çeşitli film ve dizilerde oynadı.

Okul yıllarından itibaren oyunculuğa ilgisi vardı. Aydoğan kendisini, "Oyunculuk ile yolumun kesişmesi İstanbul'a geldikten sonra şekillendi tabii ki ama ortaokul ve lise zamanlarımda da tiyatro ile hep iç içeydim. Yol beni buraya kadar getirdi. Kamera önüne ilk geçtiğimde içimden sürekli kameranın orada olduğunu unut diye tekrar ettiğimi hatırlıyorum. Heyecanımı bastırmak için de sürekli gülümsüyordum" cümleleriyle ifade ediyor.

SÜMEYYE AYDOĞAN BOYU VE KİLOSU

Sümeyye Aydoğan'ın boyu 1.68 cm, kilosu ise 54 kg'dır.

SÜMEYYE AYDOĞAN HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

  • Taçsız Prenses (Yağmur, TV Dizisi 2023)
  • Akif (Sinema Filmi 2022)
  • Duy Beni (Melisa, TV Dizisi 2022)
  • Sadakatsiz (Ceren, TV Dizisi 2021-2022)
  • Geçen Yaz (Oya, Sinema Filmi 2021)
  • Kahraman Babam / Kırmızı Kamyon (Menekşe, TV Dizisi 2021)

Editör: TE Bilisim