İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, katıldığı bir TV programında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa'nın 66. maddesine ilişkin çıkışını sert bir şekilde eleştirdi.

Habertürk'te konuşan Özlale, "DEVA Partisi'nin anadilde eğitim gibi konularda, Anayasa'nın 66. maddesinin tekrardan revize edileceği ile ilgili bizim için kabul edilemez bazı açıklamaları oldu. Bunlar bizim hoşumuza giden samimi bulduğumuz davranışlar değil." dedi.

BİZİMLE BİR PAYLAŞIMDA BULUNMADILAR

Ümit Özlale, konuşmasında DEVA Partisi'nin kendileri ile Anayasa'nın 66. maddesine ilişkin hiçbir paylaşımda bulunmadığını belirterek, "Ben ortak çalışma grubu üyesiyim. 6 partinin temsilcileri ile hükümet programını birlikte oluşturuyoruz. Bu çalışma grubuna bütün partilerden metinler geliyor. Biz bu hükümet programını seçilecek olan cumhurbaşkanı adayının eline vereceğiz ve yol haritası o hükümet programına göre izlenecek. O hükümet programının hiçbir yerinde hiçbir partiden bize anadille eğitimle ilgili bir talep gelmedi." açıklamasında bulundu.

HDP VARSA BİZ YOKUZ

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'in "HDP'nin tutum belgesini 6'lı masa dikkate alacak" sözleri hakkında konuşan Özlale, "İYİ Parti o masada olduğu sürece dikkate alınmayacaktır" dedi.

"Bir partinin sözcüsü çıkıp 'HDP'nin tutum belgesini 6'lı masa dikkate alacaktır' demesi bana göre haddini aşmaktır" diyen Prof. Dr. Ümit Özlale, "İYİ Parti'nin tutumu bu konuda çok nettir. Siz 6'lı masa olarak HDP'yi davet etmek istiyorsanız İYİ Parti orada olamayacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim