Efsane futbolcu ve teknik adam Zinedine Zidane hakkında yaptığı sert açıklamalar ile gündeme gelen Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, İcra Komitesi tarafından görevinden alındı.

Yönetim Kurulu'ndan yapılan duyuruda, Le Graet'in görevden alındığı ve yerine yardımcısı Philippe Diallo'nun geçici süreyle başkan olduğu belirtildi.

"Beni arasa telefonunu açmam"

Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, adı Fransa Milli Takımı için aılan Zidane için çarpıcı ifadeler kullanmıştı.

Zidane için nereye giderse gitsin ifadelerini kullanan Noel Le Graet, "Zidane, Brezilya'ya mı gidiyormuş? Diyecek hiçbir şeyim yok. Nereye isterse gitsin. Avrupa'da büyük bir kulübe de gidebilir, milli takım da çalıştırabilir. Derdim değil. Beni arasa telefonunu açmam. Kesinlikle açmam. Hem açıp ne diyeceğim? 'Merhaba Beyefendi, üzülme, bir kulüp bulursun, aramaya devam et. Ben de Deschamps ile yola devam ediyorum' mu diyeceğim. Zidane da kendisine bir kulüpte veya milli takım da özel bir program ayarlayabilir." demişti.

"Bu sözler için özür dilerim"

Bu açıklamaları kamuoyu tarafından büyük bir tepki ile karşılanınca Başkan Noel Le Graet Zidane'dan özür dileyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Onun oyunculuğu ve teknik direktörlüğü hakkındaki düşüncelerimi kesinlikle yansıtmayan bu sözler için özür dilerim."

Editör: TE Bilisim