Muhammed Şimşek / Özel Haber - TÜRKİYE, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, son 20 yılda terörle mücadelede ezberleri bozarak önüne çıkan engelleri tek tek kaldırdı. Batı’dan kendine finans kaynağı bulan başta PKK/YPG olmak üzere FETÖ ve DEAŞ gibi çok sayıda üç harfl i örgütün beli kırıldı. Sahada ve masada millet iradesine ket vurmaya kalkan bütün hain planlar boşa çıkartıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktığı her platformda Batı’yı terör konusunda uyararak Türkiye’nin NATO üyeliğine dikkati çekerek müttefiklik hukukuna işaret etti.

-HAYALLER TERÖRİSTAN GERÇEKLER ÇUKURİSTAN [TIKLAYINIZ]

DEAŞ’LA MÜCADELE EDEN TEK ÜLKE

ABD’nin küresel operasyonlarına meşruiyet kazandırdığı terör örgütü DEAŞ ile mücadele hedefiyle kurulan küresel koalisyona katılan Türkiye, günün sonunda dünyada söz konusu terör örgütüyle gerçek anlamda mücadele eden tek ülke olarak kaldı. Bundan tam 70 yıl önce 15 Ocak 1952’de NATO üyeliğimizi onaylayan sözde müttefikimiz ABD’nin ülkemizin güney sınırında uzanan Suriye hattına binlerce TIR silah yığarak terör örgütü PKK/YPG ile kol kola kurduğu terör koridoruna yine Türkiye müsaade etmedi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Afrin harekâtlarıyla terörden temizlenen bölgelerde inşa edilen güvenli bölgelerde bugün binlerce Suriyeli huzur içinde yaşıyor.

AMBARGOLARDURDURAMADI

Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü terörle mücadeleye Batılı ülkelerin uyguladığı silah ambargoları da engel olmadı. Savunma sanayiine yapılan yatırımlarla yerli ve milli silahlarını kuşanan Türk Silahlı Kuvvetleri sınırın her iki yakasında teröristleri nefes alamaz hale getirdi.

KUBUR FARELERİ AVLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı rakamlara göre Türkiye sadece 2022’de 130 bin 981 kırsal operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda 107’si ölü, 22’si sağ olmak üzere toplam 129 terörist etkisiz hale getirildi. 2014’te yılda 5 bin 508 olan terör örgütüne katılım 2022’de 57’ye kadar düştü. 24 Temmuz 2015’ten son senenin aralık ayına kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyi de dâhil toplam 37 bin 312, sadece 2022 yılı içinde ise 4 bin 009 terörist etkisiz hâle getirildi.

TERÖR PRANGASI SÖKÜLDÜ

Türkiye NATO’ya üye olduğu günden bu yana 70 yılda hep terörle mücadele etti. Bunun son 20 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde elde edilen ivme terörü bitme noktasına getirdi. Bugüne kadar terörü finanse ederek Türkiye’nin ayaklarına pranga vuranlar, karanlık senaryolarının parçalandığını gördükçe çılgına dönüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin 15 Ocak 1952’de üye ülkelerin güvenliğini sağlamayı esas alan NATO’ya girişini onayladığı Türkiye, Batılı müttefiklerden çok verdiği mücadeleyle madalyonun arka yüzündeki terör baronlarının uykularını kaçırıyor.

BATI’NIN ‘ACZİYET’ FOTOĞRAFI

PKK/YPG sempatizanlarının, İsveç’in Başkenti Stockholm’deki tarihi belediye binası önünde düzenlediği kalleş protesto, Batı’nın zihnindeki hayalin resmini çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan protestosu, sömürgecilerin son yüzyılda Büyük Türkiye karşısında çöküşünün delili olarak tarihe not düşüldü. Çirkin provokasyon İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunu besledikleri terör örgütleri yüzünden veto eden Türkiye’nin haklılığını bir kez daha ispatladı. Gelinen noktada bu son olay, Türkiye’nin terör karşısında elini ve kolunu bağlayamayanların artık kumdan kalelerle oynama vaktinin geldiğini dosta düşmana göstermiş oldu.

Muhalefetin TSK’ya iftira siyaseti
Her milli meselede hükümeti devirmek pahasına ülkesinin aleyhinde söylemlerle sahneye çıkan muhalefetin, bir kısım vesayet odağı meslek kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Emniyet Teşkilatını karalaması kafalarda soru işareti oluşturuyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘uluslararası zehir ticareti’ yapmakla karaladığı Kahraman Mehmetçik’e Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise ‘kimyasal silah kullanıyorlar’ iftirasını atmıştı. Türkiye’nin terörle mücadelesinde etkin görev üstlenen kurumları yıpratmaya yönelik bu ağır ifadelerin kullanılması, muhalefetin ve ona bağlı STK’ların yanı sıra fondaş medyanın yol açtığı dezenformasyon suflesinin nereden geldiği de az çok kendini belli ediyor.
Editör: TE Bilisim