Ankara'da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma çerçevesinde 2 kişi daha tutuklandı.

TUTUKLU SAYISI 17 OLDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde şüpheliler T.D. ve E.Y.'nin de emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolü ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. T.D. ve E.Y çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklu sayısı 17 oldu.

Olayın geçmişi
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta 2022'de, binadan çıktıkları sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Selman Bozkurt omzundan yaralanırken, Sinan Ateş ise hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada 13 şüpheli tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

Editör: TE Bilisim