Regaip Kandil namazı saat kaçta? Kandil namazı kaçta kılınır, kaç rekat ve nasıl kılınır? Bu gece idrak edilen ve Receb-i Şerif ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandilinde, gecesinde namaz ve ibadetlerle vaktini değerlendirmek isteyen Müslümanlar kandil namazı nasıl kılınır, bu geceye mahsus namaz var mı gibi konuları merak ediyor. Bu bağlamda kısaca Regaip Kandil namazı saat kaçta? Kandil namazı kaçta kılınır, kaç rekat ve nasıl kılınır? sorularının yanıtına yazımızda yer veriyoruz.

Regaip Kandil namazı saat kaçta? Kandil namazı kaçta kılınır, kaç rekat ve nasıl kılınır?

Diyanetten yapılan açıklamaya göre Regaip Kandili'nde yerine getirilmesi gereken farklı bir ibadet yoktur ancak bu gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için dileyenler dilediği kadar nafile namaz, tesbih namazı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, istiğfar, salevat-ı şerife ve zikirlerle meşgul olabilir.

Ayrıca kılınmasında büyük ecir bulunan Teheccüd namazını da bilhassa cuma geceleri ve mübarek aylar ve gecelerde kaçırmamak, Receb-i Şerif ayının bu mübarek gecelerini ihya etmek bakımından da önem arz etmektedir.

Tesbih namazının kılınışına BURADAN erişebilirsiniz.

Ayrıca Hacet Namazı kılınışına BURADAN erişebilirsiniz.

Teheccüd namazı kaç rekat ve ne zaman kılınır?

Teheccüd namazı Rasülullah (s.a.v.) Efendimizin sürekli kıldığı bir namazdır. Teheccüd namazı iki, dört, altı veya sekiz rekat kılnabildiği gibi dileyen gecenin tamamını da namaz ile geçirebilir. 

Teheccüd namazı öğle ve yatsı namazlarının son sünnetleri gibi iki rekatta bir selam verilerek kılınabilir. Rükunları da aynen Öğle ve yatsının son sünnetleri gibi eda edilir. Sadece niyeti farklıdır. 

Teheccüd namazına, "Ya Rabbi, niyet ettim Senin rıza-yı şerifin için namaza! Allâhu Ekber" diyerek başlanır.

Namazın ardından sure, dua ve tesbihler okunup iltica ve niyazda bulunulur.

Editör: TE Bilisim