İstanbul  Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Fetullahçı Terör Örgütü’ne ( FETÖ) yönelik operasyonlarda gözaltına aldığı B.Ç, itirafçı olmuştu. B.Ç’nin beyanları doğrultusunda açılan yeni soruşturmada FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik 18 Ocak’ta kent merkezli 10 ildeki baskınlarda 40 şüpheli yakalanmış, evlerde yüksek miktarda döviz ve altın bulunmuştu. Gözaltına alınan şüphelilerden 9 ise tutuklanmıştı.

GÜNCEL ŞEMA YAPMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin itirafl arı sonrası örgütün yapılanmasına ilişkin yeni bilgiler elde edildi. Buna göre, büyükşehirleri sözde “eyalet”, yapılandıkları yerleri de “il” olarak nitelendiren FETÖ üyelerinin, Kadıköy, Gebze ve İzmit gibi bazı ilçeleri oluşturdukları şemada “il” kategorisine aldığı belirlendi.

FİNANS YURT DIŞINDAN

Örgüt evlerinin masrafl arının Romanya ve Moldova’daki FETÖ’cülerin karşıladığı tespit edildi. FETÖ’cülerin “Signal” isimli bir uygulama üzerinden birbirleriyle iletişim kurduklarını ortaya çıkaran ekipler, Yunanistan’dan alınan hatlar üzerinden uygulamayı telefonlarına yükleyen şüphelilerin ücretlerini ise “il muhasebecisi” olarak tanımladıkları kişiden elden teslim aldığını belirledi.

ÖRGÜT İÇİ EVLİLİK SÜRÜYOR

Detaylı çalışmada ekipler, FETÖ’nün katalog evlilik yöntemini de sanal uygulamaya taşıdığı bilgisine ulaşıldı. FETÖ üyelerinin kendi aralarındaki bir uygulama üzerinden fiziksel özelliklerini yazarak eş aradığını belirttiği ve bunun üzerine bu kişi için uygun eş arandığı tespit edildi.

Editör: TE Bilisim