İslam’a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) yönelik hakaretlerin yer aldığı ve tepkilere rağmen kaldırmadığı Ekşi Sözlük’te skandal bir sansür uygulandı.

MUHAFAZAKAR HESAPLAR SUSTURULDU

Twitter’da ‘Abese İrca’ kullanıcı adıyla paylaşım yapan eski bir Ekşi Sözlük kullanıcısı, Ekşi Sözlük yönetiminin muhafazakar hesaplara yönelik operasyonunu gözler önüne serdi.

Abese İrca'nın paylaşımlarına göre; Ekşi Sözlük, çok sayıda muhafazakar hesabı kapattı.

YÜZLERCE ‘ENTRY’ SİLİNDİ

Yüzlerce ‘entry’ giren muhafazakar hesapların, CHP’nin algı operasyonlarına karşı susturulduğu belirlendi.

Paylaşılan ekran görüntülerinde bazı kapatılan hesapların bini aşkın ‘entry’ girdiği ancak girilen 'entry'lerin de silindiği görüldü.

PROTESTO EDİLEN İMAMOĞLU’NUN VİDEOSU SİLİNDİ


Ekşi Sözlük kullanıcısı, "İmamoğlu'nun Bursa'da protesto edilmesi" başlığına eklenen videonun da site yönetimi tarafından kaldırdığını belirtti.


BAŞLIĞI AÇAN HESAP KAPATILDI

Videoyu paylaşan ve başlığı açan 'İmam Zeyd' isimli Ekşi Sözlük kullanıcısının hesabının da kapatıldığı görüldü. İmamoğlu'na yönelik eleştirilerin yer aldığı birçok entry'nin silindiği iddia eden 'Abese İrca', konu başlığında sadece küfürlerin kaldığını belirtti.

EKŞİ SÖZLÜK’TEKİ TROL AĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI


CHP'nin Ekşi Sözlük'teki trol ağı 'Abese İrca' tarafından ifşa edilmişti. 200 kişilik ekip sözlükte istedikleri başlıkları gündeme taşıyabildikleri gibi görünmesini istemedikleri başlıkları ise ortadan kaldırdığı deşifre olmuştu.

Editör: TE Bilisim