Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde acı bilanço korkutmaya devam ediyor.

Spor camiasında ise endişeli bekleyiş devam ederken bazı spor kafilelerinden haber alınamıyor.

Hatayaspor sportif direktörü Taner Savut ile futbolcu Christian Atsu, hala enkaz altından çıkarılamadı. Enkazda arama kurtarma çalışmalarının iş makinelerinin desteğiyle sürdüğü belirtildi.

Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı ise sosyal medya hesabından "Taner Savut ve Christian Atsu enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz. Ekinci Mahallesi, İnönü Bulvarı, A1 Blok, 9. kat. Rönesans Rezidans, Hatay." paylaşımında bulundu.

Ahmet Eyüp Türkaslan da enkaz altında

Diğer taraftan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan da enkaz altında kalan sporculardan. Arama çalışmaları sürerken Türkaslan'a hala ulaşılamadı. Eşi enkaz altından çıkarılırken 28 yaşındaki kaleciyi arama çalışmaları devam ediyor.

Sabah Spor'a konuşan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Rize maçı sonrası takıma 2 gün izin vermiştim. Oyuncuların birçoğu Malatya'da değildi. Bir tek ikinci kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan oradaydı. Eşini kurtarmışlar... Perişan haldeyim." dedi.

Sabah'a konuşan bir diğer isim Yeni Malatyaspor Başkanı Hacı Ahmet Yaman, "Ahmet Eyüp Türkaslan'ın öldüğüne dair haberler gerçeği yansıtmıyor. Kurtarma çalışmaları sürerken yeni bir deprem daha oldu. Bu yüzden ekipler geri çekildi. İnşallah iyi haberlerini alacağız." şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor Futbolcusu Cengizhan Akgün, "Kardeşimiz Ahmet Eyüp Türkaslan için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Asılsız haberlere inanmayın." şeklinde açıklama yaptı.

Alanya Belediyespor Oyuncusu Eneshan Can, oyuncuların, Cumhuriyet Mahallesi Bostan Sok. No:1 numarada bulunan Antakya Spor Salonu'nda kaldıklarını ve kendilerine ulaşılamadığını belirterek, bilginin paylaşılarak oyunculara ulaşılmasının sağlanması çağrısında bulundu.

Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, oyunculara ulaşılması için gerekli girişimlerde bulundukları söyleyerek, "Yüreğimiz yandı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce çıkarılmasını umut ediyoruz. Sporcularımız da umarım en kısa zamanda ulaşılır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerim." açıklaması yaptı.

Taha Akgül yardım çağrısında bulundu

Gerçekleşen deprem sonrası milli güreşçi Taha Akgül, sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu.

Akgül, "Kahramanmaraş'ta güreş kulübündeki 30-40 güreşçimizin kaldığı bina da yıkılmıştır Sporcularımız göçük altındadır. Acil yardım bekliyoruz. Allahım sen yardım et yarabbi!" paylaşımında bulundu.

Editör: TE Bilisim