Mauro Icardi’deki belirsizliğin sürmesi, Mısırlı golcü Mustafa Muhammed’in de Nantes’e satılmasının ardından golcü arayışlarını aralıksız sürdüren Galatasaray’da Luka Jovic gerçekleri ortaya çıktı. Yaklaşık 20 gün önce ilk olarak temasa geçilen 25 yaşındaki Sırp forvet sarı-kırmızılılarla, 3 yıllık sözleşme ve 3 milyon Euro net maaş üzerinden el sıkıştı. Aslan’a ‘Evet’ diyen Jovic, kulüplerin anlaşmasını bekliyor.

GARDİ DEVREDE

Nicolo Zaniolo, Lucas Torreira, Mauro Icardi ve Dries Mertens gibi dünyaca ünlü oyuncuların Galatasaray formasına aracılık eden menajer George Gardi, Luka Jovic transferinde de rol alıyor. Başkanvekili Erden Timur’la yakın ilişkileri olan İtalyan temsilci, Galatasaray ve Fiorentina arasında köprü oluyor. Sarı-kırmızılıların, Gardi’ye Jovic için yetki belgesi verdiği ve Galatasaray adına İtalyan ekibiyle pazarlıkları sürdürdüğü öğrenildi.

KÜÇÜK PÜRÜZLER

Fiorentina, Real Madrid’den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Sırp oyuncu için, sarı-kırmızılılara kapıyı 15 milyon Euro’dan açtı. Erden Timur’un belirlediği limit dahilinde İtalyan menajer George Gardi de Fiorentina ile görüşmeleri başlattı. Yapılan sıkı pazarlıkların ardından masada konuşlan son rakam 10 milyon Euro seviyelerine indi. Galatasaray tarafı, İtalyan temsilciden bonservis bedelini 8 milyon Euro’ya bitirmesini talep etti. Aradaki farkın kapatılmasıyla Jovic, Florya’nın yolunu tutacak.

96 MİLYON EURO

Sırp forvet oyuncusu için şu ana kadar kulüpler yaklaşık 96 milyon Euro ödeme yaptı. Kızılyıldız alt yapısında yetişen Jovic, 2016’da 2 milyona Apollon Limassol’a gitti. Aynı yılın sonunda 6.6 milyon bedelle Benfica’nın yolunu tuttu. 2019’da Eintracht Frankfurt 23 milyon Euro ödeyerek Jovic’i aldı. Ispanya devi Real Madrid’in dikkatini çekmeyi başaran Sırp forvet 63 milyon Euro’luk rekor bedelle Madrid’e imza attı.

Editör: TE Bilisim