Yerel seçimlere sayılı aylar kala siyaset arenasında hareketli dakikalar yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ve İYİ Parti bazı illerde adaylarını açıkladı. Cumhur İttifakı bileşenlerinden AK Parti ve MHP ise 2019 yerel seçimlerinde kaybettikleri İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere ve mevcutta ellerinde bulunan belediyeleri tekrardan kazanmak anket çalışmaları, sahada araştırmalar yapıyor. Ancak AK Parti’de kimlerin aday olacağı henüz belli değil. 

“İstanbul ve Ankara’da aday henüz belli değil”

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da ise Mansur Yavaş’ı aday gösterdiğini hatırlatarak, “Bu iki isim şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Peki ya AK Parti’nin adayları? İstanbul’da da Ankara’da da aday henüz belli değil.” şeklinde konuştu.

“AK Parti’nin bu iki sözü dikkate almasında fayda var

Kulislerin kaynadığını, aday adaylarından söz edildiğini, anketler yayınladığını dile getiren Ahmet Hakan, “Henüz adayla ilgili bir işaret yok. Oysa ‘Büyük Kongre’den sonra ilk işimiz bu olacak.’ deniyordu. ‘Erken kalkan erken yol alır, En iyi, iyinin düşmanıdır.’ derler. AK Parti’nin bu iki sözü dikkate almasında sayısız fayda var.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Erhan Usta istifa etti! İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Erhan Usta istifa etti!