Hamas’ın 7 Ekim’de Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail resmen savaş ilan etti ve Gazze Şeridi’ni bombaladı. 11 binden fazla sivil yaşamını yitirirken, saldırılar durmak bilmiyor. Bugün de kent merkezindeki Sabra Mahallesi'ne bombalı saldırı düzenlediği ifade edildi. Saldırılarda 50'ye yakın kişi öldürüldü, onlarca insan da yaralandı.

ABD'li Senatör Sanders: Filistin'e destek gösterisi düzenleyen öğrencileri destekliyorum ABD'li Senatör Sanders: Filistin'e destek gösterisi düzenleyen öğrencileri destekliyorum

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, bir ayı aşkın süredir devam ediyor. İsrail savaş uçakları bu sabah da merkezdeki Sabra Mahallesi'ne saldırı düzenledi.

ŞİFA HASTANESİ’NE BASKIN YAPILDI

İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde Gazze'de binlerce hasta ve zor durumdaki sivilin sığındığı Şifa Hastanesine baskın düzenleyerek dünyanın tepkisini çekti. İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt göstermesi Hamas, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesine düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail'i, ABD'yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.