İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam ettiği katliamlar ve savaş suçları katlanarak artıyor. İsrail ordusu, El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattı. Filistin Kızılay'ı, yaralılara ulaşamıyor.

İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL'DEN KARA OPERASYONU AÇIKLAMASI

21.25: İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne düzenlenen kara operasyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu. “İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nin batı kısmını ele geçirmeyi tamamladı” diyen Gallant, “Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonunun bir sonraki aşamasına geçildi” dedi.

Şifa Hastanesi’ndeki operasyonun devam ettiğini belirten Gallant, “Hastanedeki operasyon hassas ve kararlı bir şekilde yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun hastanede “önemli bulgular” elde ettiğini söyleyen Galant, bulgular hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

20.33: Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

BİR İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

20.23: Batı Kudüs'te İsrail kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 1 İsrail askerinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı, saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen 3 Filistinlinin ise öldürüldüğü bildirildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, Batı Kudüs'te " tünel yolu" olarak adlandırılan kontrol noktası yakınında silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, araçla kontrol noktasına yaklaşan 3 saldırganın buradaki İsrail güçlerine ateş açtığı, polisin saldırganları vurarak öldürdüğü ifade edildi.

20.04: Fransa, İsrailli işgalci yerleşimcilerin Batı Şeria'da uyguladığı şiddeti kınadı. Bunu Filistinlileri yerinden etmeyi amaçlayan bir "terör politikası" olarak nitelendiren Fransa, İsrail yetkililerini Filistinlileri şiddetten korumaya çağırdı.

İsrail'den ABD'ye Refah bilgilendirmesi İsrail'den ABD'ye Refah bilgilendirmesi

19.49: Gazze Hükümet Medyasından İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinlilerin cenazeleriyle ilgili yapılan açıklamada, "İsrail ordusu, Şifa külliyesinde kazı ve arama operasyonları gerçekleştirerek şehitlerin naaşlarını bilinmeyen bir yere nakletti." denildi.

️İsrail, Şifa Külliyesi'ne su, yiyecek ve tıbbi malzeme girişini engelliyor

19.27: İsrail Hava Kuvvetleri komutanı: Yemen'e yönelik operasyon planlarımız var.

İŞGALCİ İSRAİL, EL-EHLİ BAPTİST HASTANESİ'Nİ KUŞATTI!

18.32: Filistin Kızılayı: İsrail tankları Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni kuşattı. Ekiplerimiz hareket edemiyor ve yaralılara ulaşamıyor

FİLİSTİN TELEKOMÜNİKASYON ŞİRKETİ DUYURDU

18.29: Filistin Telekomünikasyon Şirketi: Enerji kaynaklarının tükenmesi nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki sabit hat ve cep telefonları ile internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi

BM'DEN AÇIKLAMA

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini yaptığı açıklamada, "Gazze'de şimdi ateşkese ve yakıta ihtiyacımız var. Daha fazla beklersek, insanların ölmesinin asıl nedeninin yakıt kıtlığı olacağını göreceğiz" dedi.

Editör: Armağan Yılmaz