Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetine icabetle Ada’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

VATANDAŞLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Özel uçakla yerel saatle 12.30’da Ercan Havalimanı’na gelen Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı.

Karşılamada, Cumhuriyet Meclisi Teberrüken Uluçay, bakanlar, milletvekilleri, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, gaziler ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Havalimanı ve çevresinde bayraklarla karşılayan çok sayıda vatandaş sevgi gösterisinde bulundu.

ERDOĞAN-TATAR GÖRÜŞMESİ

Erdoğan, ziyareti çerçevesinde KKTC’nin 37. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek törenlere iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Tatar arasında da görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki yakın iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak, Kıbrıs davası ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

BİR HASTANE AÇILIŞI DAHA

Erdoğan’ın ziyareti kapsamında KKTC Acil Durum Hastanesinin resmi açılışının da yapılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyareti sırasında, eşi Emine Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet de eşlik ediyor.

KAPALI MARAŞ’I ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Bahçeli ile gideceğini açıklamıştı. İki lider Lefkoşa’da, hem kutlama törenlerine katılacak, hem de 46 yıl sonra kısmen açılan Kapalı Maraş’ı ziyaret edecek.

Kıbrıs Türk halkı için dönüm noktası: KKTC’nin kuruluşunun 37’nci yılı

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim