Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 12.37’de merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin 7,02 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

HENÜZ OLUMSUZ HABER YOK

Depremin hissedilmesiyle birlikte çok sayıda Malatyalı ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Bu arada, deprem, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.

VALİLİK AÇIKLADI:CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

Malatya Valiliği, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Pütürge’de saat 12.37’de 5,2 büyüklüğündeki deprem meydana geldiği anımsatıldı.

TOPRAK EVLER ZARAR GÖRDÜ

Açıklamada, şu bilgilendirmeler yapıldı:

“Mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup, depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır.”

“Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi’nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır.”

Ayrıca açıklamada, depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle konutu hasar gören vatandaşlardan, görevlilerce hasar tespit çalışması yapılana kadar evlerine girmemeleri istendi.

“HASARLI BİNALAR VAR”

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise haziran ayında meydana gelen depremde hafif hasar gören binalarda ağır hasar oluştuğunu söyledi. Bu binaların daha önceden boşaltıldığını kaydeden Sülük, şu ana kadar herhangi bir can kaybı tespiti olmadığını belirtti.

ELAZIĞ VALİSİ: İNCELEME SÜRÜYOR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Pütürge merkezli depreme ilişkin, “Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok.” dedi.

Vali Yırık, saat 12.37’de meydana gelen ve merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede AFAD ve jandarma ekiplerince araştırma yapıldığını belirtti.

“Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok.” diyen Yırık, özellikle Sivrice ilçesinin Malatya sınırına yakın kırsal bölgelerinde incelemenin sürdüğünü söyledi.

Editör: TE Bilisim