Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Corona virüs yüzünden ölenler hakkındaki skandal sözler sarf etti. Konuyla ilgili detaylar sosyal medya üzerinden gündeme geldikten sonra vatandaşlar Tanju Özcan biyografisi hakkında detayları merak etmeye başladı. Öyle ki, Tanju Özcan hakkında vatandaşlar en çok internette “Tanju Özcan kimdir?” ve “Tanju Özcan hangi partiden?” Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, bu sefer kan donduran bir açıklama ile gündemde. Bolu’daki yerel basının temsilcileri ile önceki gün bir araya gelen Tanju Özcan, koronavirüs dolayısıyla yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını tazeledi. Peki, Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan hangi partiden?

Tanju Özcan hangi partiden? Bolu Belediye Başkanı Özcan hangi partiye mensup?

Seçim öncesinde Suriyelilere yönelik nefret söylemi içeren vaatlerde bulunan, seçimler geçtikten sonra da ilk işi mültecilere hizmet veren aşevini kapatan CHP’li Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan şimdide Corona virüs yüzünden ölenler hakkındaki skandal sözler sarf etti. Tanju Özcan, CHP’nin Bolu Belediye Başkanı’dır.

SKANDAL SÖZLER

Gazetecilerin, “Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden insanların defin işlerini mezarlık işleri müdürlüğü yapıyor. Kaç kişi defnedildiğine dair bir rakam paylaşabilir misiniz?” sorusu üzerine Özcan “Son olarak bir rakam alamadım ama herhalde valiliğin mi bir açıklaması vardı? Yerel basında okudum 40 civarında diye. Yani şöyle söyleyeyim ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan muzdarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı” diye konuştu.

Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlara “bir ayağı çukurda” diyerek CHP’nin ve Bolu Belediyesi’nin, virüsten dolayı vefat eden insanlara bakışını ortaya çıkaran Özcan, skandal sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyle bu rakamlara bakıp çok abartmamak, panik yapmak gerekmiyor bana göre. Yani ilk vefat eden teyzemiz 86 yaşında Göynüklü bir teyzemizdi. Zaten çok doğal sebeplerden de hayatını kaybetmek üzereydi. Hatta yoğun bakımda yoğun bir tedavi uygulandı kendisine. Belki ömrü bile bir kaç gün ekstra uzatıldı bu şeyden dolayı” dedi.

DAHA ÖNCE İŞTEN ÇIKARMAYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Seçimden önce kimseyi işten çıkarmayacağını dile getiren Boldu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce bu sözlerine rağmen işten çıkardığı 97 işçi skandalı ile de gündeme gelmişti.

CHP’li Özcan’ın işten çıkardığı belediye çalışanları 125 gündür eylemde

Gündem

Habere Git

Mazbata aldığı ilk hafta 97 kişiyi işten çıkaran CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, seçimden bir kaç gün önce, notere onaylattığı vaatleri arasında “işçi çıkarmayacağına” dair sözünün de bulunduğu ortaya çıktı.

31 Mart seçimlerinde %52 oyla seçilen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mazbatayı aldığı ilk hafta, 97 taşeron personelini işten çıkarmıştı.

İşten çıkarılan taşeron personel, Demokrasi Meydanı’nda günlerce oturma eylemi yapmıştı.

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Bunca skandala imza atan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kimdir? İşte detaylar…

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973’te Bolu’da doğdu.

Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi veserbest avukat olarak çalıştı. Bolu Belediyesinde Belediye Meclis Üyeliği, Bolu spor Yöneticiliği görevleri yapan Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu.

Özcan, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde gelerek Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili seçildi.

24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi oldu.

24.dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. dönemde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Milletvekili seçildi.

Tanju Özcan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Bolu İli Belediye Başkan adayı oldu.

Editör: TE Bilisim