Esnafa kira yardımı ne zaman yapılacak? Gelir Kaybı Ödemeleri ne zaman yapılacak 2021? soruları esnaf ve iş sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor.  Koronavirüs salgını boyunca birçok esnaf ve iş sahibi işletmelerini kapatmak zorunda kalmıştı. Bu nedenle ekonomik olarak zarar eden esnafa para ve kira desteği yapılacağı açıklanmıştı. Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gelir Kaybı Ödemeleri vatandaşa can suyu olacak. Peki, Esnafa kira yardımı ne zaman yapılacak? Gelir Kaybı Ödemeleri ne zaman yapılacak 2021?

ESNAFA KİRA YARDIMI NE ZAMAN YAPILACAK? GELİR KAYBI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK 2021?

Başvuru sonuçları sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak. Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

Esnafa verilecek olan hibe ve kira desteği tutarının 11 Ocak tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde neticelenmesi bekleniyor.

Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin yürütüldüğü iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Destek başvuruları elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr adresindeki Ticaret Bakanlığı hizmetleri altında yer alan, “Gelir Kaybı Desteği Başvurusu” ve “Kira Desteği Başvurusu” bağlantılarından yapılacak.

Gelir kaybı desteği ödeme tarihi, başvuru işlemleri sürerken gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kira ve gelir kaybı desteği açıklamaları ile Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçen esnafa gelir kaybı desteği başvuru işlemleri E devlet www.turkiye.gov.tr adresinden yapılacak. Başvuru şartlarını karşılayanlar değerlendirmeye alınacak. Başvuru süreci sonrası hak sahiplerine yapılacak ödemeler bakanlık tarafından duyurulacak.

Editör: TE Bilisim