Corono virüsünün etkileri dünyayı kasıp kavururken insanları şimdi de çekirge istilası tehditi sardı. BM Çekirge istilasının gıda ve açlık krizine neden olabileceğini açıkladı! Çekirge istilası nerede, hangi ülkede konuları merak edilirken Çekirge istilası son dakika bilgileri de dikkatle takip ediliyor. Şubat ayında bazı ülkelerde görülen çekirge istilası Türkiye’ye geldi mi? gibi soruların merak konusu oldu. Peki, Çekirge istilası Kuran’da hangi surede geçiyor? Çekirge istilası Türkiye’ye gelir mi? İşte bu soruların cevabı…

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan son dakika açıklamasında Doğu Afrika’da geçtiğimiz aylarda etkili olan Çekirge İstilası nedeniyle birçok çiftçi zor durumda kalmıştı. Yapılan son dakika açıklamasında Çekirge istilasının yeniden artabileceği açıklaması yapıldı. Peki Çekirge istilası Kuran-ı Kerim’de geçiyor mu?

400 milyar çekirgenin sınırımıza dayanması ve yönünü Türkiye’ ye çevirdiği iddiası üzerine internette ve sosyal medya da Çekirge istilası Kuran-ı Kerim’de geçiyor mu? sorusu araştırılmaya devam ediyor. Peki Çekirge istilası Kuran-ı Kerim’de hangi surede geçiyor? Çekirge istilası Kuran-ı Kerim’de hangi surede yer alıyor, Kuran-ı Kerim’de çekirge istilası!Çekirge İstikalası Kuran-ı Kerimde Araf suresinin 132 ve 133. ayeti kerimelerinde geçiyor. Daha önce (130. âyette), kuraklık sıkıntısından söz edilmişti. Anlaşıldığına göre bu bir ilk uyarıydı. Ne var ki Firavun ve çevresi, bundan ders alacakları yerde, inkâr ve inatlarını daha da pekiştirdiler; bu uğurda bütün sıkıntılara katlanmaya hazır olduklarını açıklayarak âdeta Allah’a karşı meydan okudular. Yüce Allah da onları 133. âyette özetle bildirilen felâketlere mâruz bıraktı.

ARAF SURESİ 132.133. AYETLER

132- Ve dediler ki: “Bizi büyülemek için ne işaret getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz.”

133- Biz de açık seçik mûcizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler.

Kur’ân-ı Kerîm’de Firavun ve Mısırlılar’ın inkârları, İsrâiloğulları’na karşı haksız tutumları ve onları serbest bırakmamaktaki ısrarları yüzünden başlarına türlü felâketler geldiği özetle anlatılmış; ibret alınması için bu kadarı yeterli görülmüştür. Tevrat’ta ise, Firavun’u İsrâiloğulları’nı serbest bırakmaya mecbur etmek için, daha çok Hârûn’un değneği vasıtasıyla gerçekleştirilen ve İsrâiloğulları’na isabet etmeyen çeşitli felâket mûcizelerinin gerçekleştirildiği bildirilmiştir. Mısırlılar’ın hayat damarları olan Nil sularının kana dönüştürülmesi, bütün ülkenin ve evlerin kurbağalarla dolup taşması, önce tatarcık, ardından at sineği (kımıl) istilası, hayvanların kırılması, insanların ve hayvanların vücutlarını çıban kaplaması, dolu felâketiyle dağdaki insanların ve önceki felâketlerden artakalan hayvanların kırılması, büyük bir çekirge sürüsünün yeri göğü kaplaması şeklinde sıralanan mûcizelerden hiçbiri Firavun’u yola getirmeye yetmemiş; o, her felâket vuku bulduğunda, Mûsâ’ya kendilerini bu felâketten kurtarması halinde İsrâiloğulları’nı serbest bırakacağına dair söz vermiş; fakat felâket geçince sözünden dönmüştür. Nihayet “Rab,… Mısır diyarında bütün ilk doğanları vurdu… Ve Mısır’da büyük feryat vardı; çünkü içinde ölü olmayan bir ev yoktu.” Artık bu son felâket üzerine Firavun, erkeklerinin sayısı 600.000’i bulan İsrâiloğulları’nın 400 yıldır kalmakta oldukları Mısır’dan çıkmalarına izin verdi.

Çekirge istilası nerede, hangi ülkede? Çekirge istilası son durum nedir? Türkiye’ye gelir mi?

Bir süredir konuşulan çekirge istilası etki alanını genişleterek alarm verici boyutlara ulaştı. Çekirge istilasının gıda ve açlık krizine yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunan BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), konuyla alakalı bir rapor yayınladı.

FAO, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımdaki haritada, çekirgelerin Irak sınırına kadar geldiği görüldü. Yayınlanan raporda, çekirge istilasının Etiyopya, Sudan, Eritre, Kenya, Somali, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Kuveyt ve Pakistan’da etkili olacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim