Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde ortaokul öğrencileri için örnek bir uygulama başlatıldı. Sarıcakaya Ortaokulu’nda oluşturulan “Ayraç Kafe” adlı “öğrenci kıraathanesi”nde öğrenciler boş zamanlarını kitap okuyarak geçiriyor.

“YETER Kİ KİTAP OKUSUNLAR”

Okul yönetimi ve öğrenciler, “kıraathane” için eski otomobil lastikleri ve sebze kasalarından masalar, ağaç kütüklerinden ise sandalyeler yaparak kitap okumayı eğlenceli hale getirdi. Yüzlerce kitabın bulunduğu “öğrenci kıraathanesi”nde kitap okuyan öğrencilere çay ve kek ikramı da yapılıyor. Sarıcakaya Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar, okulda görev yapan öğretmen ve öğrencilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan “Millet Kıraathanesi”nden ilham alarak bu projeyi başlattıklarını belirterek “Okulda taşımalı eğitim gören öğrenci sayısı fazla. Öğrenciler burada kitaplarla buluşuyor. Ülkemizin evlatlarını en iyi şekilde eğitmenin derdindeyiz. Öğrencilerimizin kendilerini evinde gibi hissetmesi için kıraathanemizde bir semaverimiz var, çay ve kek ücretsiz, yeter ki kitap okusunlar” dedi.

MİNYATÜR KIRAATHANE

Dkul müdürü Necla Uyar da proje için müsait olan bir sınıfı kıraathaneye dönüştürdüklerini belirterek, “Millet Kıraathanesi’ projesinden örnek alarak okulumuzda da bunun minyatürünü yaptık. Türkçe öğretmenimizin kontrolünde öğrencilerimiz kitap okuma etkinliklerini burada gerçekleştiriyor. Projemizin meyvelerini alıyoruz. Çocuklar kitap okumaya daha gönüllü geliyorlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim