ÖSYM geç başvuru tarihleri duyurusunda yer verilen bilgilere göre, YKS son başvuru tarihi olan 3 Mart gününe kadar işlemlerini gerçekleştirmeyen öğrenciler, belirlenen YKS son başvuru tarihi süresince kayıt yaptırabilecek. Belirtilen günlerde de başvuru yapmayan adaylar, bu yıl üniversite sınavı hakkını kaybetmiş olacak. 2020 YKS sınavı ücreti her bir oturum için 70 TL olarak belirlenmişti. Ancak geç başvuru ücreti bu miktardan fazla olacak. Öğrenciler tarafından merak edilen geç başvuru ücreti, YKS para yatırma bankaları listesi ve diğer detaylar haberimizde yer alıyor. Peki, YKS geç başvuru tarihi ne zaman? 2020 YKS para yatırma hangi bankalara yapılıyor? İşte ÖSYM ile YKS başvuru kılavuzu bilgileri (PDF) ve ödeme bankaları listesi…

Bu yıl üniversite sınavına katılmak isteyen adayların, ÖSYM’nin belirttiği son başvuru tarihinde üniversite sınavı kayıt ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

YKS geç başvuru tarihi ne zaman?

2020 üniversite sınavı kayıtları 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında ÖSYM’nin verdiği bilgiler doğrultusunda resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirildi. Söz konusu süreçte üniversite sınavı için kayıt yapamayan öğrenciler için bir fırsat daha sunan kurum, belirlediği YKS geç başvuru tarihlerini duyurdu.

Bu kapsamda geç başvuru günleri de 18-19 Mart 2020 olarak açıklandı. Dolayısıyla YKS Sınav ücreti ödemesinin de, 18-19 Mart 2020 tarihlerinde mutlaka yapılması gerekiyor.

2020 YKS Geç Başvuru Günü Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT her biri için)  105,00’er TL olarak belirlendi.

ÖSYM ile YKS başvuru kılavuzu (PDF) için tıklayın!

2020 YKS para yatırma hangi bankalara yapılıyor?

2020 YKS’ye başvuru yapan öğrencilerin, seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER sekmesinde yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı/banka kartı ile belirlenen süre dahilinde yatırmaları gerekmektedir. Ayrıca YKS başvuru ücreti ödeme işlemleri ATM’ler üzerinden de gerçekleştirilebilecektir.

Akbank’ın tüm şubelerine, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubelerine, ATM ve internet bankacılığı üzerinden ödeme yapılabilecek. (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubelerine ve ATM ve internet bankacılığı üzerinden (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubelerine, ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı sistemi üzerinden;

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler aracılığıyla; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

2020 üniversite sınavı ne zaman?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15’te yapılacak. Sınav 135 dakika sürecek.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 21 Haziran 2020 Pazar günü 10.15’te gerçekleştirilecek olup sınav süresi ise 180 dakika olacak.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı ise, 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 15.45’te uygulanacak. YDT sınav süresi ise 120 dakika olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim