Levent Gültekin-İstanbul/ÖZEL HABER

Mikel Arteta’nın kadro dışı bıraktığı 32 yaşındaki yıldız futbolcunun Fenerbahçe ile masaya oturduğu bildirilirken, sarı lacivertli kulübün Mesut’a yıllık 5 milyon eurodan 3,5 yıllık kontrat teklif ettiği kaydedildi.

Kariyerinde Schalke, Werder Bremen, Real Madrid gibi devlerde forma giyen tecrübeli orta sahanın Fenerbahçe’den hariç bir Çin ekibinden 11 milyon euro’luk teklif aldığı, öğrenilirken, Özil’in bu teklifi ‘Doğu Türkistan’ paylaşımları yüzünden reddettiği belirtildi. Şu anda birçok dev Kulübün transfer listesinde bulunan Mesut Özil için Rıdvan Dilmen ‘Sevilla’nın ve iki MLS takımı devrede’ açıklamalarında bulunurken, özellikle DC United’ın Arsenal’le görüşme halinde olduğu ve bazı reklam anlaşmalarıyla birlikte tarafların kısa bir süre içerisinde işi resmiyete dökeceği bilgisi geldi.

Rıdvan Dilmen’in Sevilla iddialarına cevap veren Monchi’ye yakın menajerler ‘kendisine sorduk fakat böyle bir şey olmadığını söyledi’ ifadelerini kullanırken, seçenekler arasında DC United ve Fenerbahçe’nin kafa kafaya kalması transferin gerçekleşme ihtimalini artırdı.

Şu ana kadar 600 maça çıkan Mesut Özil 105 gol 216 asist yaptı. 2018 yılında Almanya Milli Takımı’nı bırakan klas futbolcu Arsenal’den yıllık 20 milyon euro kazanıyor.

Özellikle sosyal medyada bomba etkisi yaratan Mesut Özil-Fenerbahçe iddiaları için menajeri Erkut Söğut;

“Mesleğim gereği bu işin hukuksal tarafına da fazla önem veriyorum. Mesut’un Arsenal ile süren sözleşmesi var. Ocak ayı ile birlikte ortada hukuki bir durum kalmadığı için temsilcisi olarak Mesut’a ilgi gösteren kulüplerle görüşmelere başlamıştık. Unutmamak gerekir ki Arsenal ile de şartlar konuşulması gerekiyor. Bizler işimizi doğru yapmak zorundayız. Mesut’un geleceğiyle ilgili hem ağabeyi, hem ailesiyle konuşarak süreci en kısa zamanda tamamlayacağız” açıklamalarında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim