Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, başkent Bakü’de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

“SAVAŞ SUÇU İŞLİYORLAR”

Ermenistan yönetiminin liderlerinin Azerbaycan’a karşı savaş suçu işlediğini vurgulayan Hacıyev, “Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin ‘Smerch’ ve ‘Tochka-U’ füze sistemleriyle Gence, Horadiz, Beylagan ve Terter şehirlerine düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralanan sivil vatandaşlar var. Son günlerde Azerbaycan’ın şehir ve köylerine 10 binden fazla top mermi düştü” dedi.

“ERMENİSTAN TERÖRİST BİR DEVLETTİR”

Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın şehirlerine parça tesirli bombaların atıldığını belirten Hacıyev, ”Ermenistan terörist bir devlettir. Azerbaycan bu saldırıların hiçbirini cevapsız bırakmıyor. Ateşin işgal altındaki topraklardan sözde ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ Başkanı Araik Harutyunyan’ın emriyle açıldığı bildirildi. Araik Arutunyan’a burada hitap etmek istiyorum. Araik Arutunyan, bir sığınağa saklandınız, Azerbaycan ordusu sizi orada buldu. Araik Arutunyan, Azerbaycan ordusunun nokta atışı sonucu ağır yaralandı. Aynı kader diğerlerini de bekliyor” ifadelerini kullandı.

Ermenistan yine sivilleri hedef aldı! Gence kentine roketli saldırı

Video

Habere Git

“ERMENİSTAN ÇEKİLSİN” ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Azerbaycan’a Vardenis’ten Gorus şehri yakınlarında roket atıldığını vurgulayan Hacıyev, “Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarında Ermeni silahlı kuvvetlerinin varlığı tüm bölge için bir tehdittir. Ermenistan’ın yönetimi de bölge için bir tehdittir. Gence, Terter ve diğer şehirlerin halkı bu saldırılardan korkmuyor. Bütün bunlar belgelenecek ve ilgili uluslararası kuruluşlara sunulacaktır. Azerbaycan uydusunu kullanarak fırlatılan roketlerin yörüngesi netleştirilecek ve uluslararası kuruluşlara bildirecek. Hankendi yakınlarında düşmanın topçu ateş noktaları imha edildi. BM Güvenlik Konseyi kararlarına göre Ermeni silahlı kuvvetleri işgal edilen topraklardan çekilmelidir” dedi.

Editör: TE Bilisim