12 Ekim tarihine sayılı günler kalırken veliler konuyla alakalı araştırmalarını hızlandırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitim ile alakalı açıklamalarda bulunurken yüz yüze eğitime aşamalı geçişle ilgili yeni detaylar paylaşılacak. Peki, Başkan Erdoğan’ın açıklamasından sonra kaçıncı sınıflar ne zaman okula gidecek? Yüz yüze eğitimde veli onayı gerekiyor mu? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

BAŞKAN ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINDAN SONRA KAÇINCI SINIFLAR NE ZAMAN OKULA GİDECEK? 

2,3,4,8,ve 12 sınıflarla ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Başkan Erdoğan’ın yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklama merak konusu oldu.

Başkan Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında şu açıklamayı yaptı;

Eğitimde daha önce okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2,3 ve 4.sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. 8.ve 12.sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek.

Ayrıca özel okullar, il hıfzıssıha kurulların uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitim yapılması öngörülmüştür. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodofone’la yürütmeyle hızla mesafe alacağız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu açıklamayı gerçekleştirdi;

“Okullarımızda daha çok öğrencimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz.

Tüm öğrencilerimizle sağlıkla, güvenle buluşmak dileğimiz.

#okullaracılıyor”

Bakan Ziya Selçuk bugün 11.00’de açıklama yapacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE VELİ ONAYI GEREKİYOR MU?

Konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim