Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) sürekli olarak yalan haber yaparak toplumu kandıran ve bu sebeple sürekli olarak tekzip yayınlamak durumuda kalan medya kuruluşlarının kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirtti.

AYD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“HER YALAN GELİR SİZİ VURUR”

“Basın Yayın organları doğru ve şeffaf haber yapmalıdır. Kişileri ve kurumları rencide eden operasyon haberciliği yapılmamalıdır. Siyasi olarak karşınızda olan kişi ve kurumlara yönelik olarak yaptığını her yalan haber gelir sizi vurur. Uluslararası medya ahlak ilkeleri vardır. Bu evrensel ilkelere uyan medya kuruluşları tekzip yemek durumunda kalmaz. Son günlerde Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan yalan ve manipüle haberler yargı tarafından düzeltilmektedir. Cumhuriyet Gazetesini dürüst, şeffaf ve ilkeli haber yapmaya davet ediyoruz.

“İTİBAR SUİKASTİ  YAPMA HAKKI YOKTUR”

Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir.

Gazeteler eğer yalan haber yaparsa hukuk gereğini yapar. Bu durum anayasal bir haktır. Medyanın yalan söyleme hakkı yoktur. İtibar suikastı yapma hakkı yoktur. O nedenle gerçeğe dayalı haberler yapılmalıdır. Yalan haberi yargı düzeltince bize baskı var, basına baskı var demenin hiçbir haklılık payı yoktur. Tekzip yemek istemiyorsanız doğru haber yapın. Yapılması gereken basittir. Sadece yalan söylemeyin.

“KINIYORUZ”

Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur. Yalan haber yapan, itibar süikasti yapan, toplumu kandıran medya kuruluşlarının kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak butür haber yapan medya kuruluşlarını takip edip topluma şikayet edeceğiz. Bu tür haber yapan Cumhuriyet Gazetesi ve diğer medya kuruluşlarını kınıyoruz.

Saygılarımızla. Anadolu Yayıncılar Derneği”

Editör: TE Bilisim