CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı David McAllister ve beraberindeki heyetle TBMM’de bir görüşme gerçekleştirmişti. Kılıçdaroğlu’nun, AP heyeti ile yaptığı görüşmenin detayları belli oldu.

AP HEYETİNDEN NABIZ YOKLAMASI

Gelen bilgilere göreAP heyeti görüşmede, CHP’nin gündemdeki gelişmelere ilişkin bakış açısını sorgularken Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili fikrini sordu. Soruya , “Biz her zaman Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecini destekledik. Ancak üzülerek söylüyorum Türkiye bu hedeften uzaklaştı.” yanıtını veren Kılıçdaroğlu’nun yeniden AB yoluna girilmesi gerektiğini” dile getirdiği kaydedildi.

AB İÇİN CHP’Yİ ADRES GÖSTERDİ

Bu noktada AP heyetine partisi CHP’yi adres gösteren Kılıçdaroğlu’nun “seçime hazırız” mesajı vererek “AB değerlerine sadık olarak, geniş bir demokrasi platformunu kurmak istiyoruz. Bizimle aynı değerleri savunan siyasi partiler var. Yani şu anda Türkiye’de iki ayrı kutup var. Demokrasiden yana olanlar ve otoriter rejimi savunanlar… Ama bu yarıştan demokrasiyi savunanlar galip çıkacak” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim