Tavuklu Talaş Böreği tarifi, bugün ne pişirsem, akşama ne pişirsem diye düşünenlerin kolaylıkla yapabileceği harika bir lezzet! Kolay yemek tarifleri arayışında olanlar için çıtır çıtır fırından taze çıkmış Tavuklu Talaş Böreği Tarifinin malzeme listesi de yapımı da oldukça basit. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (23 Haziran 2020 Salı); Tavuklu Talaş Böreği Tarifi‘nin yapılışı ve püf noktaları haberin detayında!..

Bugün akşama ne pişirsem; Tavuklu Talaş Böreği Tarifi!

1 saatte hazırlanabilecek 8 kişilik Tavuklu Talaş Böreği Tarifi için gerekli malzemeler;

20 adet kare milföy hamuru

2 adet tavuk göğüs

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

1 adet havuç – küçük küp doğranmış

2 adet sivri biber – küçük küp doğranmış

2 diş sarımsak – ezilmiş

1 su bardağı bezelye

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için gerekli Malzemeler:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

Tavuklu Talaş Böreği nasıl yapılır?

Tavuklu Talaş Böreği Tarifi yapılışı için öncelikle Tavukları kuşbaşı doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin, tavukları dışları iyice renk alıncaya kadar kavurup kenara alın. Ardından yemeklik doğranmış havuç, soğan, biberler ve sarımsağı aynı tavaya ekleyip çevirin. Mühürlediğiniz tavuklar, bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kenara alın. Her bir kare milföy hamurunun içine tavuklu iç harçtan yerleştirip köşelerden üst üste kapatın. Kapattığınız kısım alt kısma gelecek şekilde fırın tepsinize yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim