İstanbul ve Marmara bölgesinde yaşayan vatandaşlar gözünü Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne çevirdi. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre İstanbul’da ve çevresinde dolu bekleniyor. Ayrıca Marmara Bölgesi’nin tamamında etkili olacak fırtına, şiddetli yağış ve gök gürültülü yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı ile hortum oluşma riski taşıyor. Peki, İstanbul’da dolu saat kaçta başlayacak? İşte detaylar…

İSTANBUL’DA DOLU SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK? METEOROLOJİ’DEN MARMARA BÖLGESİ İÇİN DOLU UYARISI

Özellikle İstanbullu yaşayan vatandaşlar araçlarını örterek veya araçlarını kapalı otoparka çekerek doluya karşı önlem almaya çalışıyor. İstanbul’daki kapalı otoparklarda büyük bir yoğunluk yaşanırken vatandaşlar dolunun hangi saatte başlayacağını araştırıyor. Marmara ve Ege Bölgeleri ile Burdur, Isparta, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevreleri ile Antalya’nın kuzey ve Ankara’nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtildi. Yapılan tahminlere göre, kuvvetli rüzgar ile birlikte yağışların, saat 15:00 civarı başlaması bekleniyor.

Meteorolojinin uyarısının ardından kapalı otoparklara akın oldu. Saat 10.00 itibarıyla, İSPARK’ın işlettiği kapalı otoparklar 12 ilçede tamamen doldu.

Editör: TE Bilisim