Yurtiçinde ve yurtdışında bağışçılarının emanet ettiği zekât, fitre ve bağışlar sayesinde binlerce yardıma muhtaç kimseye ulaşan Vuslat Derneği bu Ramazan ayında da kalplere dokunmaya, sofralardaki dua olmaya devam ediyor.

Yurtiçinde Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere ve hafız ailelerine kumanya dağıtımı, iftariyelik dağıtımı ve nakdi zekât yardımı gerçekleştiriyor.

ÜMMET SOFRALARI KURULUYOR

Yurtdışı yardım çalışmalarına da yoğun olarak devam eden Vuslat Derneği, Ramazan ayı yurtdışı yardım çalışmaları kapsamında mazlum İslam ülkelerinde su kuyuları açıyor. 5000 TL’ye su kuyusu açılabiliyor.

Yıl boyu mazlum ülkelerde su kuyuları açan dernek, bu faaliyetlerine Ramazan ayı dolasıyla yoğun olarak devam ediyor. Adak Akika Şükür Kurbanları da vekalet yoluyla Asya ve Afrika’da kesilerek talebelere ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında koronavirüs salgınının etkisini göstermediği bazı bölgelerde Ümmet Sofraları kuruluyor. Koronavirüs salgınının etkisi görülen ülkelerde ise İftar Kardeşliği projesi kapsamında hayırseverlerin destekleri ile iftar dağıtımı yapılıyor. İftar Kardeşliği projesi ile yardıma muhtaç ailelere ev ev dolaşılarak sıcak iftar yemeği bırakılıyor. Bu kapsamda Somali, Filistin, Kamerun, Bangladeş, Nijerya, Peru, Şili, Tanzanya, Yemen, Sierra Leone, Liberya ve Sri Lanka ülkeleri yardıma muhtaç Müslüman ailelere kumanya ve iftar yemeği dağıtımlarının yapıldığı ülkeler arasında.

İDLİB’DE ENSAR EVLERİ KURULUYOR

Türkiye sınırına gelen mazlum İdlib halkı için 24m² iki odalı briket Ensar Evleri inşa eden Vuslat Derneği bu çalışmasına da yine bağışçılarının destekleri sayesinde Ramazan ayında da devam ediyor. 200 TL karşılığında kamplardaki İdlib halkına gıda kumanyası ulaştırılıyor.

Öte yandan dernek bünyesinde hayata kazandırılan bir diğer proje, Türkiye’nin en büyük medresesi olacak olan Erzurum’daki Dev Külliye‘de pandemi nedeniyle örgün eğitim geçici olarak durdurulmuş olsa da talebeler evlerinden online olarak eğitim almaya ve ezberlerini vermeye devam ediyor. Bu zorlu süreçte bağışçıların emanet ettiği fitre ve zekâtlar Hafız talebelere ve ailelerine ulaştırılıyor.

Vuslay Derneği yetkilileri yurtiçi ve yurt dışında bir hafızın ya da ihtiyaç sahibinin iftar yemeğini karşılamanın bedelinin 10 TL  olduğunu bildirirken, bir kumanya bedelinin ise yurtiçinde 100 TL. Ayrıca yurtdışında bir mazlum aileye kumanya ulaştırmanın bedeli 200 TL olduğu ifade edildi. Türkiye sınırına sığınan mazlum İdlib halkı için briket ev inşa ettirmenin bedeli 2 bin 200 TL. Vuslat Derneği bünyesinde yer alan yardım kampanyaları ile ilgili bilgi almak isteyenler “vuslat.org.tr” adresinden veya 0212 659 28 80 numaralı çağrı merkezinden ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

Editör: TE Bilisim