Türkiye’nin koronavirüsle mücadele etmeye çalışan ülkelere desteği hız kesmeden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak Milli Teknoloji Hamlesi ile geliştirilen solunum cihazlarının Somali’ye gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erdoğan, “Milli Teknoloji Hamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları Somalili kardeşlerimize nefes olacak. Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir. Milletimizin imkânları da vicdanı da mazlum ve muhtaçların yanındadır. Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!” ifadelerini kullandı.

YERLİ SOLUNUM CİHAZI İLK KEZ YURT DIŞINDA

Somali, yerli yoğun bakım solunum cihazının gönderildiği ilk yabancı ülke oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Milli Savunma, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarınca hazırlanan malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı’nda A 400M tipi nakliye uçağına yüklendi.

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN BAŞARISI”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Somali’ye gönderilen solunum cihazları için “Milli Teknoloji Hamlesi’nin başarısına şahitlik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bakan Varank “Zor zamanlar, milletimize kendine güvenmeyi öğretmiş, ona ilham kaynağı olmuştur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlattığımız Milli Teknoloji Hamlesi’nin başarılarına şahitlik ediyoruz. Türkiye Somalili kardeşlerimize nefes olacak.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim