HDP’li vekil Hüma Çelik’in 2 yıl önce evli bir kadına tecavüz etiğinin orta çıkmasının ardından sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları büyük bir ikiyüzlülüğün belgesi oldu.

İki yıl boyunca bir kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan ve ölümle tehdit eden Çelik’in Twitter’dan “kadın hakları” savunuculuğuna soyunduğu görüldü.

KADIN HAKLARINI SAVUNMUŞ!

Çelik’in çeşitli zamanlarda attığı twaetlerde “Kadına işkenceyi teşhir ediyoruz”, “Kadın mücadelesi her yerde” gibi ifadeler kullandığı bu yöndeki yapılan birçok paylaşımı da RT ettiği (Alıhtılıyarak paylaştığı) gözlendi.

D.K’yı ölümle tehdit ederek susturmaya çalışan Tuma Çelik, ayrıca Mardin’de erkek arkadaşı tarafından tehdit edilen 19 yaşındaki bir kızın fotoğrafını paylaşarak söz konusu olaya ilişkin sahte bir hassasiyet sergilemiş.

HDP VE TERÖR SEVİCİ MEDYA ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Tecavüz skandalı ile gündeme gelen Tuma Çelik’in seçim çalışması için gittiği bir evde D.K adlı kadına tecavüz ettiği bunun yanında D.K’nın Çelik ve HDP’liler tarafından susturulmaya çalışıldığı ve tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.

Çelik, söz konusu tecavüz skandalının ardından kendisini şikayet edeceğini söyleyen D.K.’yı tehdit ve şantajlarla vazgeçirmeye çalıştı. Ancak Çelik’in bu tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyen D.K., olayın yaşandığı dönemde Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

GÖRMEZDEN GELDİLER

Öte yandan bazı medya kuruluşlarının ise HDPli milletveklinin tecavüz skandalını görmezden gelmesi de bir diğer skandal olarak kayda geçti.

Tecavüzü bir “iddia” olarak duyuran haber kanalları Çelik’in suçuna “tecavüz” demekten imtina ederken, tecavüzcünün mağduru oynamaya çalışığı açıklamalarına ses olmatktan da geri durmadı.

Editör: TE Bilisim